A Smer támogatná, a Za ľudí nem Matovič leváltását

A Smer támogatná, a Za ľudí nem Matovič leváltását

A Za ľudínem támogatná Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter leváltását – jelentette ki Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes, a Za ľudí elnöke a TA3 V politike című műsorában vasárnap. Műsorbeli vitapartnere, Richard Takáč (Smer) erre reagálva kijelentette, a Smer még szilveszter éjszaka is kész lenne megszavazni a pénzügyminiszter leváltását.

Takáč továbbá bírálta a kormányt, amiért a magas infláció és az energetikai krízis ellenére sem segíti polgárait. Úgy véli, Eduard Heger (OĽaNO) kormányfőnek a kabinetre bizalmi szavazást kéne kérnie a parlamentben. „Mi vagyunk az egyetlen ország az Európai Unióban, amely nem segíti a polgárait” – jelentette ki a Smer képviselője, aki szerint az egyetlen megoldást az előrehozott választás jelentené.

Remišová erre válaszul kijelentette, a kormány már több intézkedést is hozott, a magas gázárakért pedig kompenzációt nyújtanak majd. „A legtöbb törvény már átment, a legfontosabb, hogy az energetikai törvény is el legyen fogadva” – szögezte le. Hozzátette, a Smer képviselői akadályozták annak a parlamenti ülésnek megtartását, amelynek témája a polgároknak nyújtott segítségek elfogadása lett volna.

Hírdetés

szögezte le. Hozzátette, a Smer képviselői akadályozták annak a parlamenti ülésnek megtartását, amelynek témája a polgároknak nyújtott segítségek elfogadása lett volna. Takáč erre elmondta, egy új kormány felállítása érdekében még az „ördöggel” is képesek szövetségre lépni. Ennek ellenére úgy véli, a párt még mindig antifasiszta. „Nem kötünk semmilyen koalíciót azokkal a pártokkal, amelyek részt vettek ezen a kormányellenes tüntetésen” – fűzte hozzá.

Takáč arról is beszélt, hogy a Smer nem támogatja majd az OĽaNO azon javaslatát, amely értelmében korlátoznak a 363-as paragrafus főügyész általi használhatóságát. „Nagyon remélem, hogy ez az értelmetlenség nem megy át” – jelentette ki. Remišová szerint a Za ľudí támogatja majd a törvénymódosító javaslatot annak ellenére is, hogy annak több pontja problémás.

(TASR)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »