A Smer képviselői indítványozzák a védelmi bizottság összehívását

A Smer képviselői indítványozzák a védelmi bizottság összehívását

A Smer képviselői szerint a Robert Fico ellen indított büntetőeljárás a pártelnök személye és a Smer párt ellen indított, összehangolt támadás része.

Csütörtöki sajtótájékoztatójukon bejelentették: indítványozzák a parlament védelmi bizottságának összehívását, amelynek ülésén kérdőre akarják vonni Dušan Kováčik speciális ügyészt és Milan Lučanský országos rendőrfőkapitányt is.

Dušan Jarjabek képviselő úgy véli, hogy Fico meggyanúsításának célja a Smer zaklatása, valamint a párt választóinak megfélemlítése. Maga Fico nem jelent meg a sajtótájékoztatón. Blanár szerint azért, mert méltatlan lenne hozzá, hogy ilyen módon védekezzen.

Hírdetés

Erik Tomáš (Smer) képviselő elmondta: a bizottsági ülésre a rendőrfőnökön és a speciális ügyészen kívül meg akarják hívni a főügyészt és azt a felügyelő ügyészt is, aki utasította a nyomozót a büntetőeljárás megindítására.

A képviselők kijelentették: a Smer frakciója egyetért azzal, amit Fico mondott. Tomáš szerint a pártelnök csupán az Legfelsőbb Bíróság által hozott döntését kommentálta, amelyről ráadásul kijelentette, hogy tiszteletben tartja azt.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója csütörtökön büntetőeljárást indított Robert Fico terhelt ellen nemzetiségi, faji vagy meggyőződésbeli hovatartozás miatti gyalázkodás, gyűlöletkeltés, valamint ezzel halmazatban bűncselekmények nyilvánosság előtti védelmezése miatt.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »