A Slovannál 14 fertőzöttet találtak

A Slovannál 14 fertőzöttet találtak

A szlovák labdarúgó bajnok, az ŠK Slovan Bratislava számára komoly gond adódott, ugyanis a 2020/2021-es Fortuna Liga 11. fordulója előtt kiderült, hogy a játékosok és a klub vezetősége között 14 pozitív koronavírus fertőzöttet találtak.

„Pozitív lett több futballista tesztje, így kötelező karanténba került az egész csapat Darek Milanovič vezető edzővel együtt. A játékosok közül sokan már szombat reggel rosszul érezték magukat, és már a stadionba lépéskor hőemelkedésük volt, ezért a mérkőzés előtti edzésből is kimaradtak, és nem léphetnek pályára a Dunaszerdahely elleni meccsen sem” írták a Slovan honlapján.

A pozsonyi csapatnak így a futballcsapatok uniójának kézikönyve alapján annak vezérléséhez kell tartania magát, amely pontosan előírja az eljárásokat pozitív vírusteszt esetére a csapat és a vezetőség számára.

Hírdetés

„Jelenleg a csapat összeállításán dolgozunk, mérlegeljük, kik utazzanak a Csallóközbe. Sérülések és a pozitív vírusteszt miatt több játékosunk kiesett és még az sem biztos, hogy a helyzet vasárnapig nem súlyosbodik. A körülményeink ugyanis nagyon komolyak. Az előírásokhoz kell tartanunk magunkat, amelyek meghatározzák, hogy ha rendelkezésünkre áll 13 játékos egy kapust is beleszámítva, pályára kell lépnünk.

Azonban nem marad más számunkra, mint az előírásokhoz alkalmazkodni és megtenni minden tőlünk telhetőt, hogy a lehető legjobb felállásban utazzunk a Csallóközbe. A helyzetet próbáljuk megoldani és a szurkolóinkat mindenről időben értesítjük” – nyilatkozta ifj. Ivan Kmotrík, a klub vezérigazgatója.

(webnoviny.sk/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »