A Sláger Rádió vette meg a Class FM-et

Eladták a Class FM országos kereskedelmi rádiót működtető társaságot, az Advenio Zrt.-t – hangzott el az érintettek hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Száz százalékos tulajdonrészt szerzett a Sláger Rádió Zrt. a lapunkkal azonos cégcsoportba tartozó Class FM-et működtető társaságban – derült ki az érintettek hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Turi Árpád vezérigazgató arról számolt be: az üzletet május 17-én kötötték meg.

Nem terveznek változtatásokat

A vevő igazgatóságának elnöke, Michael McNutt kijelentette: cégük a kezdetektől jelen van a hazai kereskedelmi rádiós piacon. A hét évvel ezelőtti frekvenciapályázatokig a Sláger Rádió is volt az egyik országos kereskedelmi rádió. Ekkor a Danubius Rádióval együtt ismét elindult a kiírt pályázatokon, de alulmaradt, és mindkét adó meg is szűnt aztán. A Sláger helyén indult az azóta meg is szűnt Neo FM, a Danubius helyett pedig megszületett a Class FM.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy nem terveznek változtatásokat a Class FM-en. Profik és szakemberek alkotják a rádió csapatát, akik egy része a Slágernél, másik a Danubiusnál dolgozott korábban – mondta el az eseményen McNutt. – A piaci helyzetnek megfelelő árat fizettünk – jelentette ki a sajtótájékoztatón. Turi Árpád hozzátette: bíznak benne, hogy a Morning Show is marad a továbbiakban.

Nem kellett politikai szereplőkkel tárgyalni

McNutt szerint jelzésértékű, hogy politikai kérdéseket tettek fel az adásvétellel kapcsolatban. Jó esetben a média független, neki pedig sem a miniszterelnökkel, sem az ellenzékkel nem kellett erről tárgyalnia – mondta.

Turi arról beszélt, hogy 2,8 millió hallgatóval, erős brand tudatában nem kell igazodni más rádiókhoz.

A Class FM frekvenciaengedélye idén ősszel jár le.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »