A Sevilla átgázolt Klopp Liverpoolján

A Sevilla átgázolt Klopp Liverpoolján

A legutóbbi két kiírás győztese, a Sevilla nyerte a labdarúgó Európa-liga 2016-os kiírását. Az andalúz együttes a második játékrészben mutatott lehengerlő játékával 3-1-re verte az első félidőben még győzelemre álló Liverpoolt.

Több tízezer ember és igazi európai kupahangulat várta a bázeli stadionba kilátogatókat. Az Európa-liga fináléja pedig úgy kezdődött, ahogy az ilyenkor elvárt. Egymásnak estek a csapatok, az első tizenöt percet a keménykedés, fejpárbajok és egy-két finom spanyol megmozdulás jellemezte. Ugyan a találkozó elején a Sevilla próbálkozott, de az andalúzok nem nagyon jutottak helyzetig. A Liverpool a kezdeti sokkból a játékrész felénél tért magához, annyira, hogy utána át is vette a kezdeményezést. A Jörgen Klopp vezette együttes gyors támadójátékára a 35. percben Sturridge tette fel a kornát. A Liverpool támadója a 16 méterről, bal külsővel gyönyörűen csavart a sevillai kapu bal oldalába.

Az első játékrész végi, nagy liverpooli rohamok után kevesen hitték volna, hogy a Sevilla a második félidőben húsz másodperc alatt egyenlít. Pedig így lett. A fehér mezben játszó csapat jobb hátvédje, Mariano egy kötény után lépett ki két vörös mezes között, majd az alapvonalról visszatett labdáját a Sevilla bombaformában lévő támadója, Gameiro öt méterről már csak lazán behelyezte a kapuba. Innentől pedig elindult a sevillai-henger és a csapatkapitány, Coke, aki először a 64. majd 70. percben mattolta Mignolét és a teljes Liverpool védelmet. Ezzel a mérkőzés vége előtt húsz perccel el is dőlt a trófea sorsa. Ugyan Klopp taktikát váltott és három csatárral rohamozott, de akcióik lepattantak a spanyol falról.

A mérkőzés teljes képéhez hozzá tartozik, hogy a svéd játékvezető Erikkson két – lassítás után egyértelműen bizonyított kezezést – nézett el a Sevillának. A két hiba miatt, két büntetőtől esett el a Liverpool, az esetek fontosságára egyébként Klopp a mérkőzés végén fel is hívta a sípmester figyelmét. Összességében azonban megérdemelten nyert a Sevilla, amely a második félidőben sokkal gyorsabban és hatékonyabban futballozott.

A fináléban elért diadallal történelmi tettet hajtott végre Unai Emery csapata. Hiszen negyven éve az andalúz az első együttes, amely triplázni tud egy európai kupában: ez a bravúr 1974 és 1976 között a Bayern Münchennek sikerült a Bajnokcsapatok Európa Kupájában.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »