A semmirekellő "szülőkön" túl hivatali felelősöket is megnevez a vizsgálat a halálra éheztetett gyöngyösi kislány ügyében

Az alultápláltság miatt meghalt gyöngyösi kislány ügyében folytatott kormányhivatali vizsgálat után elküldték a helyi gyermekjóléti szolgálat vezetőjét, és több más személyt is hibásnak találtak. A kislány házi gyermekorvosával szemben soron kívüli ellenőrzés folyik.

Több illetékes szakember felelősségét is megállapította a május 12-én meghalt másfél éves gyöngyösi kislány ügyében indított kormányhivatali vizsgálat – tájékoztatott a Heves Megyei Kormányhivatal.

Kirúgások, fegyelmik

Az Önkormányzatok Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ feladatellátását vizsgáló felügyeleti eljárása nyomán a gyermekjóléti szolgálat vezetőjének vezetői megbízása megszűnt, a család- és gyermekjóléti központ vezetője és két családgondozó pedig fegyelmi büntetésben részesült.

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyösi Járási Hivatalának illetékes osztályvezetője fegyelmi büntetést kapott, vezetői megbízatása megszűnt. A szintén fegyelmi eljárás alá vont gyámügyi szakügyintéző pedig lemondott szolgálati jogviszonyáról.

Vizsgálat a házi gyermekorvossal szemben

A közlemény kitér arra is, hogy a Heves Megyei Kormányhivatal Hatvani Járási Hivatalának tisztifőorvosa soron kívüli ellenőrzést folytat a kislány házi gyermekorvosával szemben, szakfelügyelő főorvost kért fel az eset orvosszakmai kivizsgálására. A szakfőorvos által megküldött véleménnyel a tisztifőorvos azonban nem értett egyet, ezért az Országos Tisztifőorvosi Hivatalhoz fordult az egészségügyi szakmai kollégium véleményének soron kívüli beszerzése érdekében.

A védőnőt nem találták hibásnak

A területi védőnővel szemben lefolytatott vizsgálatában a kormányhivatal nem tárt fel hiányosságot, a védőnő mulasztást, vétséget, szakmai szabályszegést, jogszabálysértést nem követett el.

A másfél éves gyöngyösi kislány május 12-én bekövetkezett halálát alultápláltság okozta. Szüleit emberölés gyanújával vette őrizetbe a rendőrség.

(MTI)

Gyöngyösi tragédia: "egysze­rűen nem akarták, hogy éljen a gyermekük"

Korábban már büntették a gyöngyösi "anyát", mert éheztette gyermekeit – a férfi rezzenéstelen arccal várta a döntést


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »