A Samsungé lehet minden idők legdrágább gyártói hibája

A Samsungé lehet minden idők legdrágább gyártói hibája

Háromnapos zuhanás után ismét nőtt a Samsung részvényeinek értéke, miután a dél-koreai gyártó kivonta a forgalomból a robbanásveszélyes Galaxy Note 7-es telefont. A cég összesen 2,5 millió készüléket kér vissza a tulajdonosoktól – a szakértők szerint ez lehet minden idők legdrágább gyártói hibája.

Még reklámozzák, de már nem lehet kapni a Samsung csodatelefonként beharangozott Galaxy Note 7-esét: a dél-koreai óriáscég kivonja a forgalomból a készüléket, mivel több olyan panasz is érkezett, amely szerint a telefon akkumulátora töltés közben felrobbant. A legtöbb légitársaság már szeptember óta nem engedi az utasainak, hogy bekapcsolt Note 7-essel utazzanak a gépei fedélzetén. A Samsung összesen 2,5 millió felhasználóját kérte arra, hogy vigye vissza a megvásárolt telefont.

„Vissza kell adnom, nem akarom, de a biztonságomról van szó, úgyhogy nincs más választásom” – mondta egy telefontulajdonos.

Volt, aki a kellemetlen ügy ellenére is megőrizte a márkahűségét, és egy másik Samsung telefonnal ment haza. „A Samsung Edge 7-re esett a választásom. Egyszerűen lecseréltem, ajánlottak 250 dolláros árengedményt, a másikért pedig majd érkezik a kártérítés a bankszámlámra” – mondta egy másik vásárló.

Szakértők szerint a Samsung jó döntést hozott, mivel nemcsak az akkumulátor, a teljes készülék dizájnja hibás lehet, és már így is túl sok kárt okozott a cégnek. Ez a hiba valószínűleg minden idők legköltségesebb figyelmetlensége a technológiai iparban.

„A következő néhány hónapban a Samsungnak veszteségeket kell elszenvednie az okostelefon-eladások és -bevételek terén, de ezzel együtt kell élnie” – véli egy piackutató.

A folyamat közben máris megfordulni látszik: a visszavonás hírére háromnapos zuhanás után csütörtökön ismét nőtt a Samsung részvényeinek értéke csaknem két százalékkal.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »