A Saller törzsgárdája is az előválasztáson való részvételre buzdít

A Saller törzsgárdája is az előválasztáson való részvételre buzdít

Az őszi ellenzéki előválasztáson való részvételre buzdít rövid kampányvideóban két N1TV-s műsorvezető, illetve a televízió Saller című műsorának egyik állandó vendége, Bakor Zoltán.

Para-Kovács Imre író, újságíró, az N1TV Exkluzív és Parajelenségek műsorvezetője, valamint a Saller állandó vendége arról beszélt, hogy nem túl gyakran adódik lehetőségünk arra, hogy közvetlenül kifejezzük az akaratunkat, ugyanakkor az szeptember 18-26 között megrendezésre kerülő előválasztás pont egy ilyen alkalom, úgyhogy arra biztatott mindenkit, hogy éljen a jogával,menjen el és szavazzon!

 

Bakos Zoltán fotográfus, a Saller állandó vendége videójában elmondta, mind a választás, mind pedig a népszavazás egy demokratikus intézmény.

Bármilyen oldalról iniciálják, ezen nyugodtan részt lehet venni. Mindenkit biztatok, hogy menjen el, válasszon és fejezze ki a véleményét!

– emelte ki.

Hírdetés

Havas Henrik, a Havas megmondja, valamint a Saller házigazdája felidézte, körülbelül nyolc évvel ezelőtt hívták fel, hogy nézzen bele a kamerába és meggyőzően mondja azt, hogy a nézők soha ne szavazzanak a Jobbikra. Elmondta, azóta nagyon sok minden változott, például a párt mellett ő maga is.

Azt javaslom, hogy menjenek el szeptemberben az előválasztásra, aztán ha rám hallgatnak, arra szavaznak, akire akarnak!

– fogalmazott.

Mint ismert, éppen ma reggel járt le az ellenzéki előválasztás ajánló aláírások gyűjtésére szolgáló időszaka: egyéni országgyűlési képviselők esetén 400, miniszterelnök-jelöltek esetén 20 ezer aláírásra volt szükség ahhoz, hogy valaki elfogadott, hivatalos jelöltként mérethesse meg magát ősszel.

Az ellenzéki előválasztás további menetrendje:

Szeptember 18. és 26. között lesz az előválasztás első fordulója, ekkor választják az országgyűlési egyéni választókerületi jelölteket, illetve lehet voksolni a miniszterelnök-jelöltekre is.

Amennyiben a miniszterelnökjelölt-jelöltek közül senki nem szerzi meg a szavazatok abszolút többségét, vagyis az összes voks felét és annál legalább egy szavazattal többet, akkor második forduló következik. Erre, vagyis a második fordulóra október 4. és 10. között kerül sor.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »