A rózsával jelzett zarándokút – Szent Erzsébet útján jártak Szent Zotikosz gyermekei

A rózsával jelzett zarándokút – Szent Erzsébet útján jártak Szent Zotikosz gyermekei

A Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Központ ellátottjai és nevelőik június végén a Szent Erzsébet-zarándokúton tettek háromnapos zarándoklatot Orosz Atanáz püspök vezetésével.

A zarándoklatra Hernádvécséről, Megyaszóról és Encsről érkeztek a legtöbben. A közel negyvenfős zarándokcsoport Mogyoróskáról indult június 25-én reggel, a Szent Liturgia után, melyet Orosz Atanáz püspök és Tyukodi Attila celebráltak.

„Csak a rózsát kell követni” – hangzott el többször az útba igazító tanács, mivel a Szent Erzsébet-zarándokút minden szakasza gondosan, rózsával jelzett.

Szabó Irén, a Szent Erzsébet-út alapítója és alapos ismerője is részt vett a zarándoklaton, és sok-sok történelmi érdekességgel, valamint lelki gondolatokkal tette tartalmasabbá az együtt töltött három napot.

Hírdetés

Az út főbb állomásai Mogyoróska után Hejce, Telkibánya és Hollóháza voltak.

A zarándoklat célja, hogy teremtett templomában sétálva közelebb kerüljünk Istenhez. Az ember a mindennapok ügyes-bajos dolgaiban elfelejti, hogy egy Istenhez közelibb életre van meghíva. A szemlélődés, a befogadni tudás, az érzékeny figyelem segít elmélyíteni imádságainkat, szeretetteljesebbé tenni kapcsolatainkat, egyszerűvé, áttetszővé tenni életünket. Erre az útra vezette a gyerekeket a Szent Erzsébet-zarándoklat.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »