A romániai katolikus főpásztorok rendelkezései a koronavírus terjedésének megfékezésére

A romániai katolikus főpásztorok rendelkezései a koronavírus terjedésének megfékezésére

A koronavírus terjedésének megfékezése érdekében a nagyváradi, a temesvári és a szatmári egyházmegyében is szigorított egyházi rendelkezéseket hoztak. A Romániai Püspöki Konferencia triduumot hirdetett Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepére készülve március 22. és 24. között.

A templomok egyelőre nyitva maradnak, hogy lehetősége legyen bárkinek az Eucharisztia előtt a személyes visszavonulásra, imára, lelki megnyugvás megtalálására, azonban a zárt terekben a hívők részvételével zajló liturgikus cselekményeket március 19-től ideiglenesen, a főpásztorok rendelete értelmében, felfüggesztik a romániai katolikus egyházmegyékben, az államigazgatási szervek újabb rendeletét figyelembe véve.

A papok, plébánosok továbbra is mindennap bemutatják a legszentebb áldozatot a templomokban, a hívek fizikai jelenléte nélkül. Lelki bekapcsolódásra, sőt lelki áldozásra is lehetősége van mindenkinek, aki az élő szentmise-közvetítést nézi, hallgatja.

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepére készülve március 22. és 24. között triduumot hirdetett a Romániai Püspöki Konferencia.

Hírdetés

A nagyváradi egyházmegyében érvénybe lépett rendelkezéseket ITT, a temesvári egyházmegye közleményét ITT, a szatmári egyházmegye szigorításairól ITT olvashatnak.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Seminarium Incarnatæ Sapientiæ

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »