A Román Posta vezetõségének lemondását követeli a távközlési miniszter

A Román Posta teljes igazgatótanácsának, valamint Andrei Stănescu ügyvivő vezérigazgatónak a lemondását kérte hétfőn Lucian Şova távközlési miniszter. A minisztériumi közlemény szerint a tárca vezetője a vállalat hibás menedzsmentje miatt kéri a teljes vezetőség lemondását.

A távközlési miniszter ugyanakkor elrendelte, hogy a minisztérium ellenőrző testülete szálljon ki a vállalathoz. ‘A távközlési minisztérium minden lehetséges és törvényes módon igyekszik elkerülni, hogy a vállalat fizetésképtelenné váljon, illetve lehetővé tenni, hogy gyakorlatba ültessék az utóbbi két hónapban kidolgozott átalakítási tervet’ – olvasható a közleményben.

Hírdetés

Az illetékes tárca azt is leszögezi, hogy a Román Posta vezetőségének feladata mindent megtenni a vállalat fizetésképtelenségének elkerülése érdekében. “Passzívan várni, hogy a főrészvényes megemelje a törzstőkéjét, és mindenekelőtt az igazgatótanácsi tagok fizetésének emelését követelni, ez egyetlen igazgatótanács elnökének sem tartozik a hatáskörébe” – teszi hozzá a miniszter.

A szaktárca hozzáteszi, hogy a vállalat tőkésítésére szánt összeg továbbra is el van különítve a minisztérium büdzséjéből, és a költségvetés-kiigazítás nem fogja azt érinteni. A Román Postának 75%-ban a román állam a tulajdonosa a távközlési minisztérium révén, 25%-ban pedig a Tulajdonalap.
(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »