A „román Momentum” támogatására buzdít Fekete-Győr

FEKETE-GYŐR AKCIÓJÁT DÖMÖTÖR CSABA ÉS HOLLIK ISTVÁN SEM HAGYTA SZÓ NÉLKÜL

Ismét a magyar jelöltek ellen kampányol a Momentum. Fekete-Győr András, a mozgalom elnöke a vasárnap megtartandó romániai önkormányzati választások kapcsán üzent az erdélyi magyaroknak, ahol arra buzdítja a helyieket, hogy a Momentum testvérpártjának, az USR PLUS szövetségnek az önkormányzati jelöltjeit támogassák.

Fekete-Győr a Facebookról sebtében törölt videóban elmondta, hogy a testvérpártjuk azért dolgozik, hogy a szomszédos országban ne legyen korrupció és közpénzlopás, valamint hogy fejlettebb legyen az infrastruktúra: az utak, az iskolák és a kórházak, továbbá hogy Románia Európa szerves része legyen. Hozzáteszi: ezzel ők momentumosok is egyet tudnak érteni.

Dömötör Csaba: Nehéz ezt higgadtan minősíteni

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint Fekete-Győr András videóját nehéz higgadtan minősíteni. Az államtitkár felháborítónak tartja, hogy a Momentum az Erdélyben élő magyarok egyik legfontosabb választásán egy román pártnak kampányol. – Hogyan néztek majd tükörbe, ha pár helyen csak néhány szavazaton fog múlni a magyar jelölt sikere? Egyáltalán kiket képviseltek? – tette fel a kérdéseket Dömötör Csaba.

Hírdetés

Három kérdés Președinte Fekete-Győrnek, miután megint román pártnak kampányolnak.

Julkaissut Dömötör Csaba Perjantaina 25. syyskuuta 2020

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a történtek kapcsán kijelentette: amit ebben a helyzetben a Momentum csinál, az szembemegy a magyar nemzeti érdekekkel. Hozzátette: ismét bebizonyosodott, hogy Fekete-Győr Andráséknál az ideológia megelőzi a magyarság ügyét. Számára fontosabb a liberális szövetségese, mint a magyar nemzeti érdek – hangsúlyozta.

Nem ez az első eset, hogy a Momentum Fekete-Győr Andrással az élen egy romániai voksoláson a magyarokkal szemben a román jelölteket biztosította a támogatásáról, hiszen így tettek tavaly a romániai elnökválasztás alkalmával is. A párt vezetője akkor a magyar induló, Kelemen Hunor helyett, inkább a korrupcióval megvádolt, liberális Dan Barna mellett állt ki. A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője erre úgy reagált, hogy a Momentum megnyilvánulása felháborító árulás.

A Momentum ismét a határontúli magyarok ellen kampányol!

Fekete-Győr András ismét az erdélyi magyar jelöltek ellen kampányol. Ez is Bizonyítja, hogy a Momentumra nemzeti kérdésekben nem lehet számítani!Az meg nettó sunyiság, hogy a kampányvideót azóta törölték.

Julkaissut Hollik István Perjantaina 25. syyskuuta 2020


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »