A román fuvarozók attól tartanak, hogy a mobilitási csomag kiszorítja őket a nyugat-európai piacról

A román fuvarozók attól tartanak, hogy a mobilitási csomag kiszorítja őket a nyugat-európai piacról

A román fuvarozók attól tartanak, hogy a mobilitási csomag kiszorítja őket a nyugat-európai piacról és lehetőség lesz arra, hogy a nyugatiak átvegyék a legjobb keleti szállítócégeket – jelentette ki pénteken Brüsszelben Radu Dinescu, a román fuvarozók szövetségének elnöke, aki részt vett az Európai Parlament előtt a kelet-európai szállítócégek által szervezett tüntetésen. 

„Ha elfogadják a csomagot, gyakorlatilag kiszorítnak bennünket a nyugat-európai piacról, ahol hatvanezer román kamion dolgozik. Ez jelentős része a román exportnak a szolgáltatások területén, amely évi ötmilliárd eurós haszonnal jár” – részletezte Dinescu.

A módosítások a szolgáltatások árának emeléséhez vezetnek, mert arra kötelezik a fuvarozó cégeket, hogy a sofőröket annak az országnak a szintjén és ott fizessék, ahol dolgoznak.

A szakember szerint a módosításokkal azt szeretnék elérni, hogy a jól menő keleti cégeket Európa nyugati felében regisztrálják, mert ilyen körülmények között úgy gazdaságosabb lesz az üzemeltetés. „Gyakorlatilag ingyen elveszik a legjobb vállalatainkat és a legaktívabb embereinket” – összegezett Dinescu.

A nemzeti össztermék hét százalékát kitermelő szállítók a politikusok segítségét kérik a probléma megoldásában.

Hírdetés

Agerpres

Protest transportatori români la Bruxelles

Protest transportatori români la Bruxelles: Este de apreciat şi efortul APTE 2002, care, prin vocea preşedintelui Adrian Pop şi al avocatului specializat Szántó Árpád Zsolt, a făcut demersuri la peste 30 de asociaţii profesionale din Estul şi Centrul Europei pentru organizarea protestului de ieri.„Ce s-a întâmplat la Bruxelles a fost efectul scânteii din data de 20 decembrie, atunci când am invitat organizaţiile şi confederaţiile din ţările membre afectate să protesteze“ – Szántó Árpád Zsolt

Posted by Tranzit – revista afacerii de transport si logistica on Friday, January 11, 2019


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »