A román állam az ozsdolai közbirtokosság ellen – Elnapolták a tárgyalást

A román állam az ozsdolai közbirtokosság ellen – Elnapolták a tárgyalást

Tegnap 15 órára tűzték ki a kézdivásárhelyi bíróságon a román állam által a pénzügyminisztériumon keresztül az ozsdolai Láros Közbitokosság ellen indított per kilencedik tárgyalását.

Alig pár percet tartott, mivel Alexandru Țifrea kijelölt szakértő nem készült el a véleményezéssel. Vasile Liviu Daniel ítélőbíró a következő tárgyalást november 10-én 12 órára tűzte ki.

Hírdetés

A tárgyalóteremben Pál István közbirtokossági elnök és Lukács Attila, a közbirtokosság munkatársa, a Tekeres Kft. vezetője, Laczkó-Dávid Géza és Székely János védőügyvéd, valamint a pénzügyminisztériumot képviselő jogtanácsos volt jelen. Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának egyik konzulja megfigyelőként vett részt a tárgyaláson, melyen a járványra való tekintettel csak tizenkét személy lehetett jelen.

Székely János ügyvéd egy olyan angol nyelvű beadványt – szakértői dolgozatot – adott át a bírónak, amely az Osztrák–Magyar Monarchia telekkönyvezési módszereit tartalmazza, és melyet egy osztrák tanár készített el. A következő tárgyalásra a dolgozat román fordítását is elkészítik – tudtuk meg Lukács Attilától.

Iochom István / Háromszék


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »