A rokkantkártyáért feltörik az autót

Az elmúlt években jelentősen megnőtt a rokkant-parkolókártyával elkövetett visszaélések száma, különösen Budapest belső kerületeiben és a budai elit környékeken – írta a pénteki Magyar Nemzet. A külső kerületekben jóval kevesebb a hasonló eset, de ott nincs is akkora parkolóhelyínség.

Magyar Menedék - Badiny

Az elkövetőket az sem riasztja vissza, hogy közokirat-hamisítás miatt súlyos büntetés jár nekik, Liptai Claudia műsorvezetőt például több mint egymillió forintos büntetésre ítélte a bíróság néhány éve, miután elhunyt édesanyja mozgáskorlátozott-igazolványát használta. Balázs Pali énekes az édesapja igazolványával élt vissza.

Budapesten meredeken nőtt az utóbbi években a felderített visszaélések száma: 2011-ben 90, 2013-ban 123, 2014-ben pedig már 328 hasonló esetre derült fény. Igaz, tavaly 174 ilyen ügyet zárt le a rendőrség vádemelési javaslattal.

2013-ban és 2014-ben az V. és a XII. kerületben történt a legtöbb rokkantkártyás visszaélés, 2014-ben feltűnően megnőtt az esetek száma a Józsefvárosban is, amihez aztán a következő évben felzárkózott az I. kerület (80 eset), a VI. kerület (52), a XIII. kerület (36) és a III. kerület (35) is.

Az elkövetők többségét a 25-29 éves korosztály adja.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »