A rimaszombatiak feljöttek a harmadik helyre

A rimaszombatiak feljöttek a harmadik helyre

Fekete napjuk volt az V. ligás csapatainknak az őszi zárófordulóban, a tornaljaiak és az ajnácskőiek csúfos vereséget szenvedtek, kikaptak a ragyolciak is, csak a tótgyarmatiak szereztek pontot hazai pályán. Mindhárom III. ligás csapatunk idegenben játszott, de amíg a fülekiek és a losonciak nem sok vizet zavartak, a batyiak győztek Árvában, s feljöttek a harmadik helyre. A VI. ligában ezúttal sem volt teljes forduló, a csábiak, az ipolybalogiak, az óváriak és a felediek magabiztos győzelemmel zártak, de még hat mérkőzés hátra van az őszi idényből, amelyet a héten pótolnak (ha a csapatok is úgy akarják). 

A III. ligában a sorsolás szeszélye (vagy inkább át nem gondoltsága) okán ezúttal is mindhárom régiós csapatunk idegenben játszott. Amíg a nógrádiak nem sok vizet zavartak, addig a rimaszombatiak immár sorozatban negyedik győzelmüket aratva elhozták a három pontot Námesztóról (Námestovo), s felkapaszkodtak a táblázat harmadik helyére. 165 fizető néző volt kíváncsi a gömöriek vendégjátékára, akiket ezúttal három rózsahegyi játékos erősített.

A vendégek semmit sem bíztak a véletlenre, 21 éves üdvöskéjük, Gembický már a 9. percben bevette Novák kapuját, amit a második félidő derekán még egyszer megismételt. Mivel a hazaiak nem igazán voltak veszélyesek Ťapaj kapujára, sima vendéggyőzelem született, a batyiak pedig már tartalékolhatták erejüket az éllovas iglóiak elleni rangadóra.

A fülekiek a nem túl acélos képességű poprádiak otthonába látogattak, de amíg nemrég a losonciak mindhárom pontot elvitték a Tátra alól, Ľubomír Šimkovič csapata számára itt sem termett babér.

A vendégek az első félidőt még kihúzták kapott gól nélkül, de a hazaiak az 56. percben vezetéshez jutottak, amit a mérkőzés utolsó pillanataiban megdupláztak, így a fülekiek újabb elkerülhető vereséget könyvelhettek el, s visszacsúsztak a táblázat utolsó előtti helyére, s már csak a kálnóiakat előzik meg. Agócs Attila polgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy idény közben nehéz bármit is tenni, de a télen el kell gondolkozniuk a folytatáson.

A legnehezebb feladat a 13. fordulóban a losonciakra várt, akik az éllovas iglóiakhoz látogattak. Nos, sok babér számukra sem termett, a hazaiak gyakorlatilag már az első félidő közepén eldöntötték a meccset, a második félidő elején lőtt harmadik góljuk már csak kegyelemdöfés volt a losonciak számára, akik mélyen a képességeik alatt szerepelnek az évadban.

Az élmezőny csapatai közül a varannóiak (Vranov nad Topľou) döntetleneztek Szinnán (Snina), míg a héthársiak (Lipany) idegenben győztek a múlt heti kiütéses vereség után még mindig sokkos bártfaiak ellen, így továbbra is nagyon szoros az élmezőny. A tabellát 30 ponttal az iglóiak vezetik a 29 pontos héthársiak és a 26 pontos rimaszombatiak előtt. Őket két 25 pontos csapat, a varannóiak és a bártfaiak követik. A losonciak 15 pontjukkal továbbra is maradtak a 10. helyen, míg a fülekiek 7 pontjukkal a 15. helyen várják az őszi hajrát.

Hírdetés

A IV. és az V. ligában az őszi idény zárófordulóit rendezték (természetesen jó pár elmaradt mérkőzés pótlása még hátravan.). A IV. ligában fekete napjuk volt a régió csapatainak, mindössze a tótgyarmatiaknak sikerült hazai pályán pontot szerezniük, a ragyolciak, sima, az ajnácskőiek és a tornaljaiak kiütéses vereséget könyvelhettek el, s utóbbi két csapat a táblázat legalján várja majd a tavaszt. A tornaljaiak Gyetvára látogattak, ahol begyűjtöttek egy hatost, s Gazda és Duczman találatai csak szépségtapaszként mutattak a gyászos eredményen s őszi szereplésen (6:2). Az ajnácskőiek a második helyen álló fehérkútiakhoz (Príbelce) látogattak, s a hazaiak 25 perc alatt eldöntötték a meccset (3:0), s Strapek utolsó percben lőtt gólja már csak a kegyelemdöfést jelentette az ajnácskőieknek a gyászos őszi idény végére. Az ajnácskőiek egyébként játékosokból is kifogytak, mindössze tizenegyen utaztak el a mérkőzésre.

A ragyolciak remek sorozat után a nem épp verhetetlennek tartott feketebalogiakhoz látogattak, de ezúttal nyoma sem volt az elmúlt hetekben látott akaratnak,s a hazaiak a félidőben kétgólos vezetésre tettek szert.

A második félidő  elején ugyan a játékosedző, Mihályi Sándor ugyan szépíteni tudott, de a végső szó a hazaiak játékosáé, Levíké volt, aki a 79. percben beállította a 3:1-es végeredményt. A forduló legizgalmasabb mérkőzését 150 néző előtt Tótgyarmaton játszották, ahol a negyedik helyen álló hazai csapat a harmadik mezőközieket (Medzibrod) fogadta. Minden volt a mérkőzésen, ami egy igazi rangadóhoz szükséges, nagy küzdelem, változatos játék,  hat gól, kiállítás, amelyen a hazaiak igazából futottak az eredmény után. A vendégek már a 10. percben vezettek, s a hazaiak ugyan Berec góljával egyenlítettek, a második félidőben a mezőköziek kétgólos vezetésre tettek szert. A hazaiak becsületére váljon, hogy Koncz és Tóth találataival egyenlíteni tudtak. A 82. percben a vendégek játékosa, Pollák második sárga lapja miatt a kiállítás sorsára jutott, de az eredmény már nem változott.

Mivel a listavezető poltáriak Zólyomlipcsán (Slovenská Ľupča) meglepetésre kikaptak, a táblázaton a vezetést átvették a fehérkútiak, akik 29 pontjukkal egy ponttal megelőzik a poltáriakat. De ez még nem az őszi végeredmény, ugyanis november 6-án pótolják az egymás elleni meccsüket Fehérkúton, s amelyik csapat győz, az lesz az őszi bajnok. A harmadik helyen a mezőköziek telelnek majd 28 ponttal, míg a negyediken a tótgyarmatiak 22 ponttal. Az újonc ragyolciak 15 ponttal a nyolcadik helyről várják a tavaszt, míg a két gömöri csapat az utolsó két helyről. Az ajnácskőiek mindössze nyolc, a tornaljaiak pedig még náluk is kevesebb, csupán hét pontot szereztek az ősszel.

A VI. ligában „természetesen” ezúttal sem volt teljes forduló, a tavaly még az élmezőnyben tanyázó, de mostanra atomjaira hullt nagyrőceiek nem utaztak el Alsósztregovára. A két mérkőzéssel kevesebbet játszó, de így is listavezető losonctamásiak az ipolynyékieket fogadták a forduló rangadóján, s az ideges mérkőzésen bár Barcaj már a 10. percben vezetéshez juttatta a hazaiakat, a második félidő elején Skabella egyenlíteni tudott. A három pont sorsát Barcaj második gólja döntötte el (2:1), így a hazaiak, ha nehezen is, de otthon tartották a három pontot. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a 90. percben a vendégek játékosa, Fábián a kiállítás sorsára jutott. Egy másik kiállítás játszott döntő szerepet Bozitán, ahol a csábiak vendégszerepeltek. A hazaiak játékosa, Rutkaj már a 24. percben begyűjtötte a második sárga lapját, s mehetett zuhanyozni. A vendégek ekkor Balga góljával 1:0 arányban vezettek, s a félidőben már nem is változott az állás. A lelkes hazaiak a második félidő elején Deneš góljával kiegyenlítettek, de a mérkőzés második felében Balla percei következtek, aki két góljával a vendégek javára döntötte el a mérkőzés sorsát.

Az ipolybalogiak hazai pályán 6:1 arányban kiütötték az utolsó helyen, győzelem nélkül álló bussaiakat.

Nedeľa két gyors góljával indult a hazai gólgyártás, majd Rusňák, Oroszlány, Dobos és Gyurász is bevette Bablena kapuját. A vendégeket a teljes szégyentől Kliment mentette meg. Két 4:1-es eredmény is született az őszi zárófordulóban, a forduló rangadóján az óváriak hazai pályán a nyustyaiakat verték ilyen arányban Fehér, Golian, Horváth és Máč góljaival, míg a felediek ugyanilyen arányban győztek a lukanényeiek otthonában. A vendégek Kókai és Andráši gyors góljaival megadták a meccs alaphangulatát, s mielőtt a hazaiak játékba lendülhettek volna, Andráši már háromgólosra növelte a hazaiak előnyét.

A második félidőben ugyan Klinko szépíteni tudott, de az utolsó szó/gól ismét a vendégeké volt, a csereként beállt Lakatos Dávid vette be Molnár kapuját. Bár a losonctamásiak két mérkőzéssel kevesebbet játszottak, eddig megszerzett 30 pontjukkal így is vezetik a tabellát. Őket 29 ponttal az óváriak követik, a dobogó harmadik fokára pedig az őszi idény során először a 27 pontos csábiak kapaszkodtak fel, megelőzve a 25 pontos ipolybalogiakat. A felediek jelenleg 21 ponttal a hatodik helyen tanyáznak, de november 6-án, vasárnap 13.30 órától pótolt mérkőzésen a tiszolciakat fogadják. Egy nappal előtte a lukanényeiekre hazai pályán a nagyrőceiek várnak. Feltéve, ha a nagyrőceiek ide is elutaznak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »