A rimaszombati református alapiskola és Gólyavár óvoda a Világosságban

A rimaszombati református alapiskola és Gólyavár óvoda a Világosságban

A Világosság református egyházi műsor március 7-én, vasárnap jelentkezik új adásával. A Pátria rádióban a 7.05 órakor kezdődő műsor témái: Sámuel búcsúbeszéde, karantén-igemagyarázatok, a rimaszombati református alapiskola és a Gólyavár óvoda is várja a jelentkezőket. 

A megöregedett és megőszült Sámuel búcsúbeszédet mond a nép előtt, amelyben felrótta a népnek, hogy gonoszságot követtek el az Úr ellen, amikor királyt kértek maguknak. Végül arra kért mindenkit, hogy féljék az Urat és szolgálják őt híven, teljes szívükből. A történet üzenetéről Erdélyi Adél perbetei beosztott lelkész szól igehirdetésében.

Isten velünk! a címe annak a kiadványnak, amely Somogyi Alfréd apácaszakállasi lelkipásztornak, a Selye János Egyetem Református Teológiai Kara dékánjának a 2020 tavaszán életbe lépett karanténidőszak első két hónapjában a Facebookon elhangzott igemagyarázatainak írásos változatát tartalmazza. A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Kulturális és Közművelődési Központ kiadásában háromszáz példányban megjelent könyvről beszélgetünk.

Hírdetés

A két héttel ezelőtti műsorban a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház által alapított és fenntartott rimaszombati Tompa Mihály Református Gimnáziumba való jelentkezés feltételeiről tudtunk meg részleteket Molnárné Pelle Beáta igazgatótól. A folytatásban a Gólyavár óvodába és a 2020 szeptemberében nyílt református alapiskolába való jelentkezés feltételeiről adnak tájékoztatást.

Műsorvezető-szerkesztő: Iski Ibolya. A Világosság református egyházi műsor másnap, hétfőn a 11 órai hírek után ismét meghallgatható. Vasárnap 11 órakor református istentiszteletet közvetít a Pátria rádió. Igét hirdet Sebők János nagymadi lelkipásztor.

(Iski Ibolya/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »