A Reuters brit hírügynökség exkluzív értesülése

Az Európai Unió 315 milliárd euró összegű beruházási keretén belül elköltött pénz csaknem teljes egészében a tömb 15 leggazdagabb országához vándorolt, a többi 13 szegényebb országot elhanyagolva – derült ki az Európai Beruházási Bank (EIB) jelentéséből”.

A legtöbb pénzt Nagy-Britannia mellett Olaszország és Spanyolország kapta infrastrukturális és innovációs projektekre, derül ki a Reuters birtokába jutott jelentésből. A jelentés hangsúlyozza: aggasztó, hogy az Európai Stratégiai Beruházási Alap (EFSI – European Fund for Strategic Investment) befektetési kerete nem a szegényebb 13, hanem a gazdagabb 15 országnak ment. A pénzek folyósítását tavaly júniusban indították és 2018-ban fejeződik be. Az EIB jelentés hangsúlyozza: különösen problémás az ilyen elosztás, ugyanis Európában a kevésbé fejlett térségek az EU 13 közép- és kelet-európai országában található. Ami a kis- és közepes méretű vállalkozások segítségét illeti, ott Németország, Franciaország és Olaszország kapta a legtöbb pénzt: a keret 54 százalékát. Az EFSI pénzt főként az európai energia szektorban történő általános befektetésekre használták.

Közreadta Lovas István újságíró

Forrás: Lovas István idővonala

sokkaljobb-kommentár: Az uniós pénzeknek mondott felzárkóztatási pénzekből nálunk is elég sokat ad oda az ideiglenesen itt állomásozó multiknak. Ők adókedvezményekben, munkahely-teremtési támogatásokban is részesülnek. Néhány év múlva, amikor tovább állnak, a kár marad a magyar adófizetők nyakába. A magyar munkavállalók 80 százalékát nem ők, hanem a kis- és közepes vállalkozások alkalmazzák, akiknél minden egy forint munkabérre egy forint járulék rakódik. A gyalázatos egykulcsos adó miatt a minimálbéres és a havi ötmilliós fizetésű is 15 százalékkal adózik…

Békéscsaba, 2016. október 7.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Nincs alkotmányos védelem alatt a Fidesz jóvoltából a magyar termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj. Mind a négy tétel nagy veszélyben van. A termőföldet még ebben a hónapban megkapják a narancsbárók és a Fidesz kisebb-nagyobb halai (időközben megkapták!), a vízbázis kell a multiknak (az EU–USA szabadkereskedelmi egyezmény megkötése után – amit Orbán Viktor elképesztő módon támogat! – azt is elveszítjük. Az egészségügyi járulékokat már adóként szedik be, és akár stadionépítésre is felhasználhatják. Az ilyen törvényalkotókat be kellene legalább két hétre fektetni egy-egy magyar kórházba, és egyék azt az ételt, amit a magyar betegeknek felszolgálnak!”(Részlet a Jócskán megemelték a TAO-ba elterelendő milliárdokat – A Társasági adó (TAO) is a korrupció melegágya című cikkből)

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »