A repülõben véletlenül kinyílt póternyõ okozta egy ejtõernyõs halálát Kolozs megyében

Még a repülőben véletlenül kinyílt póternyő okozta a szombat délelőtt szörnyethalt 27 éves kolozsvári fiatal vesztét, aki ejtőernyős ugrást akart végrehajtani a repülőből, de nem nyílt ki az ejtőernyője. A fiatalember póternyője még a repülőben kinyílt, kirántotta a fiatalembert, majd beleakadt a repülő szárnyába – írja az Agerpres hírügynökség a baleset idején a repülőben tartózkodó edzőjére hivatkozva. A baleset Aranyosgerend közelében történt.

A szerencsétlenül járt fiatalember 2010-ben kezdett el ugrani, eddig legalább már 400 alkalommal ugrott ejtőernyővel, két évvel ezelőtt már volt hasonló balesete, akkor azonban sikerült úrrá lennie a helyzeten – mondta Doru Baciu, ejtőernyősugró edző, aki a szombati tragédia idején a repülőn tartózkodott.

“Szombaton repülés közben váratlanul kinyílt a tartalék ernyője, kirántotta a gépből, majd beleakadt a szárnyba. Azt hiszem, meghaladta a helyzet. A fő ejtőernyője nem nyílt ki’ – mondta az edző.

Horia Simu, a Kolozs megyei mentőszolgálat vezetője az Agerpres hírügynökségnek azt mondta, a fiatalember azonnal meghalt, ahogy földet ért. Az ejtőernyős körülbelül háromezer métert zuhant. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »