A rendőrségen végezte az SaS parlamenti képviselője

A rendőrségen végezte az SaS parlamenti képviselője

Natália Blahová, az SaS parlamenti képviselője ellen rendőrségi eljárást kezdeményezett az emberjogi ombudsman hivatala – a gyermekjogi ombudsman jelenleg Viera Tomanová. A hivatal szerint Blahová megpróbált elrabolni egy gyereket.

A Hospodárské Noviny értesülései szerint Blahovát kihallgatta a rendőrség is.

Tomanová és az SaS hivatalos állásfoglalása alapján a történések hátterében egy anya áll, aki Blahovától kért segítséget, mert gyermeke apja nem engedte, hogy találkozzon közös lányukkal. A hétvégét ugyanis a kislány az anyjával tölthette volna, a férfi azonban ezt megakadályozta.

Tomanová szerint a lány iskolájában megjelent Blahová az anyával, két sofőrrel és egy „állítólagos” szociális munkással, és „ki akarták ragadni a gyereket az apa kezéből”.

Mivel az apa az iskola alkalmazottja, az ő apja pedig a falu polgármestere, az iskola udvarán kellemetlen incidens alakult ki.

Hírdetés

A gyermekjogi ombudsman hivatala szerint

Blahová panaszt emel Tomanová ellen. Elmondása szerit a lány anyjának „van tapasztalata” az apa és a nagyapa agresszivitásával, ezért kérte, hogy Blahová is legyen jelen „erkölcsi támaszként”. A rendőrség a helyzetet nem tudta kibogozni a helyszínen. Az anya büntetőjogi feljelentést tett az apa ellen, amiért megakadályozták, hogy kapcsolatba tudjon lépni a lányával.

Az SaS szerint „Tomanová, az úgynevezett gyermekjogi ombudsman” ahelyett hogy a gyerek jogaival törődött volna, megint „személyes politikai célokat” követ, hogy kiegyenlítse a számlát bírálóival szemben. Blahova számtalanszor bírálta már Tomanová tétlenségét a Čistý deň ügyben.

HNonline.sk

Nyitókép: hnonline.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »