A rendőrségen ment tönkre a CD, ami Rogánt kínos helyzetbe hozhatta volna a bíróságon

Tönkrement a CD a rendőrségen, ami a Rogán Antal polgármestersége alatt eladott belvárosi ingatlanok listáját és adatait tartalmazta.

Az esetről Juhász Péter, az Együtt politikusa számolt be Facebook-oldalán. Röviden arról van szó, hogy Juhászt beperelte Rogán, amiért az azt írta róla, hogy a volt V. kerületi fideszes polgármester „bűnözőkkel üzletelt”.

A bíróság ezért bekérte a rendőrségtől azt a CD-t, amit még egy másik ügy miatt állított össze az önkormányzat, és ami 800 eladott ingatlant tartalmazott listába szedve. A bíróság ez alapján állapította volna meg, hogy az önkormányzat által értékesített ingatlanok vevői körében valóban voltak-e büntetett előéletű személyek, avagy sem.

A CD azonban tönkrement, ráadásul bent a rendőrségen.

A Juhász Péter által közzétett bírósági levélrészlet szerint a rendőrség „technikai okokra” hivatkozik, azaz pontosabban a „fájl megsérülésére”, ami miatt elektronikus úton nem tudják az adatokat a bíróság részére megküldeni.

Előre jelzem, az már gyanús lesz, ha az önkormányzatnál is elázik a nyilvántartás – jegyezte meg Juhász Péter.

A levélből továbbá kiolvasható, hogy az éjszakai életből ismert, majd felbujtóként elkövetett emberölés miatt fegyházbüntetésre ítélt Portik Tamás meghallgatására is sor kerülhet a Rogán kontra Juhász ügyben.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »