A rendőrség vizsgálja az alsóhutkai tehervonat-balesetet

A rendőrség vizsgálja az alsóhutkai tehervonat-balesetet

A rendőrség vizsgálja a tehervonat-balesetet, amely péntek reggel történt a Kassa-vidéki járásbeli Alsóhutka (Nižná Hutka) község határában, a széles nyomtávú vasúti pályán. A vonat kisiklásával összefüggésben a hatóságok közhasznú szervezet működésének károsítása és veszélyeztetése ügyében indítottak eljárást.

Az üres szerelvény reggel 6 óra előtt siklott ki a Hernád forgalmi kitérőnél. „A mozdonyvezető valószínűleg ignorálta a megállj jelzést, ez pedig a vonat kisiklásához, a felsővezeték leszakadásához és a felsővezeték-tartó oszlop megrongálódásához vezetett. Az előzetes orvosi jelentés szerint az 56 éves mozdonyvezető könnyebb sérüléseket szenvedett” – számolt be róla Jana Mésarová, a kassai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.

A baleset pontos okát, körülményeit és a felelősség mértékét tovább vizsgálják. Zajlik a kárfelmérés is. A mozdonyvezető alkoholtesztje negatív volt. A baleset okozta károk helyreállítása miatt az érintett szakasz továbbra sem járható.

Hírdetés

 

Miután a mozdony egy felsővezeték-tartó oszlopnak ütközött, a mozdonyvezető megsérült és beszorult, a tűzoltók szabadították ki őt. A Szlovák Állami Vasutak (ŽSR) korábbi tájékoztatása szerint a személyszállító vonatok közlekedését a baleset nem befolyásolja.

A kisiklott szerelvény a Cargo Slovakia vasúti társasághoz (ZSSK Cargo) tartozik. Silvia Kuncová, a társaság szóvivője elmondta: a mozdony és három vagon siklott ki. Előbbi nekiütközött a felsővezetéknek, amelynek következtében megszakadt az áramellátás. Az üres szerelvény Enyickéről (Haniska) tartott Mátyócra (Maťovce).


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »