A rendőrség további erőket vont be az ukrajnai Krive Ozero városba

A városban a rendet Mikolajivból, Odesszából és Herszonból érkezett rendőrök fogják fenntartani.

Az ukrajnai Mikolajiv megyében található Kirive Ozero városban a helyi lakosok megpróbálták megrohamozni a járási rendőrség épületét. A közrend biztosítása érdekében a településre kirendelték Mikolajiv, Herszon és Odessza rendőrségi egységeit – közölte Hatia Dekanoidze, az ukrán Országos Rendőrkapitányság vezetője.

Dekanoidze azt is elmondta, hogy feloszlatta a város rendőrségét, a járási rendőrkapitányság vezetőjévé Olekszandr Horpinics parancsnokot nevezte ki – adta hírül a Korrespondent.net.

Az Országos Rendőrkapitányság vezetője hangsúlyozta, a Mikolajivi Rendőrkapitányság vezetősége is megváltozik.

„Folytatódnak a vizsgálatok, a helyszínen velem együtt a helyettesem, a bűnügyi osztály és a belső biztonság vezetője dolgozik”- írta Hatia Dekanoidze a saját Facebook-oldalán.

Az Országos Rendőrkapitányság vezetője az elvégzett munka eredményeiről tájékoztatni fogja a nyilvánosságot.

Mint ismeretes, az ukrán rendőrök összevertek, majd agyonlőttek egy megbilincselt, 32 éves férfit a dél-ukrajnai településen – az eset komoly közfelháborodást és sajtónyilvánosságot kapott.

Az eset szerda éjjel történt. Szemtanúk elmondása alapján a férfit – Olekszandr Cukermant – egy szál alsónadrágban, felesége, édesanyja és két gyermeke szeme láttára ölték meg a rendőrök otthona előtt a nyílt utcán. A férfi neje hívta ki a rendőröket, miután összevitatkozott vele. A szomszédok ugyanakkor a családapát tisztességes, alkoholt nem fogyasztó férfiként jellemezték, akit egyszer sem láttak erőszakosan viselkedni.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Khatia Dekanoidze, ukrán rendőrség, Ukrán Nemzeti Rendőrség, gyilkosság, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »