A rendőrség nyáron is éberen figyel

A rendőrség nyáron is éberen figyel

A nyári időszakban a rendőrség egységei ott lesznek minden nagyobb rendezvényen, de a fürdőhelyeken és a vasútállomásokon is. A járőrözésbe bekapcsolódnak a közúti rendőrökön kívül a vasúti és rendfenntartó egységek, de még önkéntesek is járőröznek majd egész Szlovákia területén.

Felügyelik a rendet valamennyi nagyobb társadalmi és kulturális rendezvényen, a strandok környékén, a gyalogátkelőknél, a tömegközlekedési eszközök megállóiban, a vasútállomásokon, pályaudvarokon, a gyermek-játszótereken, a parkokban és minden olyan helyen, ahol nagyobb számban tartózkodnak az emberek. A TASR hírügynökséget erről Denisa Bárdyová, a Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatta.

A szóvivő szerint ugyancsak ott lesznek egységeik a motoros találkozókon és szorosan együttműködnek majd azok szervezőivel.

A vakáció alatt a közlekedési rendőrökön kívül a vasúti rendőrök és önkéntesek is szolgálatot vállaltak.

Hírdetés

„Odafigyelnek a közlekedési táblák és jelzések elhelyezésére, az utak állapotára, az útépítések és javítások helyén az áthaladást ellenőrzik, és ha problémát látnak, arról értesítik az útkezelőket, hogy az akadályokat minél előbb hárítsák el”– mondta Denisa Bárdyová.

A többéves tapasztalatok és elemzések alapján a rendőrök kiemelten azokon az utakon és helyeken teljesítenek majd szolgálatot, ahol a legtöbb balesetre került sor az elmúlt évek során. A motorkerékpárosokon, a kerékpárosokon és gyalogos járókelőkön kívül odafigyelnek az autóbusz-vezetőkre, teherautó-sofőrökre is, és külön arra, hogy a gépjárművezetők biztonságosan kelnek-e át a vasúti átjáróknál.

Denisa Bárdyová szerint a sofőrök részéről a legtöbb esetben azt tapasztalták, hogy nem adják meg az elsőbbséget a gyalogosoknak a számukra kijelölt átkelőknél, nem szentelnek kellő figyelmet a vezetésnél, nem tartják be az előírt sebességet, még mindig sokan telefonálnak vezetés közben, valamint nagy-nagy gond az alkoholfogyasztás is, amelynek végzetes következményei lehetnek és vannak is, mint ahogy azt a statisztikák mutatják.

(teraz.sk/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »