A rendőrség ifjúsági híreiből

A rendőrség ifjúsági híreiből

Tetten ért cigánybűnöző mint "ifjú jogsértő"

Egy sukorói lakos tett bejelentést a Jászberényi Rendőrkapitányságra, mert jászalsószentgyörgyi családi házába 2021. december 14-én 14 óra körül ismeretlen személy bement.

A tulajdonos épp megérkezett a lakásához, benyitott az ajtón, amikor arra lett figyelmes, hogy egy "fiatal" kiszalad onnan. A házban az ingóságok hiánytalanul megvoltak, csak egy eldobott feszítővas árulkodott arról, hogy illetéktelen járt ott.

A sértett azonnal értesítette az egyenruhásokat, akik az ismeretlen személyazonosságú tettes nyomába eredtek. A bűncselekmény helyszínétől nem messze a rendőrök igazoltattak egy jászberényi "fiatalt", akire illett a sértett által megadott személyleírás. (Mely valószínűleg nem az életkorára, sokkal inkább a származására vonatkozott – a szerk.) Az "ifjú jogsértő" gyanúsított kihallgatása során elismerte, hogy őt zavarta meg cselekményében a tulajdonos.

A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás vétség kísérlet elkövetése miatt folytat nyomozást.

Mindenkit megverünk, mindent ellopunk – a "fiúk" már csak ilyenek

Hírdetés

Az Egri Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya többrendbeli garázdaság és testi sértés bűncselekmények elkövetése miatt folytat eljárást egy 16 éves "fiú" ellen.

A verpeléti "fiatal" 2021 márciusa és 2021. december 11. között több alkalommal bántalmazta barátnőjét és az ő társaságában lévő személyeket, valamint az egyik egri üzlet biztonsági őrét is, aki tetten érte őt lopáson, és vissza akarta tartani.

A rendőrök 2021. december 14-én Kerecsenden fogták el gyanúsítottat, majd kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek a letartóztatásának indítványozására.

A mozdonyvezető táskáját ürítette ki egy "fiatalkorú"

A szolnoki vasútállomáson álló motorvonat utasterében elhelyezett táskát szemelte ki ismeretlen tettes 2021. december 14-én 8 óra 30 perc és 11 óra 30 perc között, amiből pénztárcát, bankkártyát, iratokat, táblagépet és powerbankot emelt el.

A rendőrök adatgyűjtés és a helyszínen lévő kamerák felvételei alapján azonosították, elfogták és a Szolnoki Rendőrkapitányságra előállították a feltételezett elkövetőt. A kisújszállási fiatalkorú gyanúsítotti kihallgatása során beismerő vallomást tett. Az egyenruhások azt is megállapították, hogy a jogsértőt a Karcagi Rendőrkapitányság is körözte.

A Szolnoki Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

(A fenti gyöngyszemek természetesen a rendőrség honlapjának mai termései.)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »