A rendőrök vették rá, hogy vállalja a kettős gyilkosságot?

A rendőrök vették rá, hogy vállalja a kettős gyilkosságot?

A rendőrök vették rá, hogy hamis vallomást tegyen elfogásakor – ezt állította a bíróságon az a férfi, akit prostituált barátnője és annak korábbi élettársa meggyilkolásával vádolnak. A vádlott azt mondta, azért ment bele az alkuba, mert be volt drogozva, a rendőrök pedig azt mondták neki, ha kiderül, hogy nem ő ölt, több tíz milliós kártérítést kap. A férfi ellen különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt emeltek vádat.

A büntetett előéletű vádlott 2014 tavaszán végzett az ügyészség szerint prostituált élettársával és a nő korábbi szeretőjével Érden. A holttestekre rágyújtotta a házat, hogy eltüntesse a nyomokat.

„A vádlott először közepes, nagy erővel megütötte a sértett bal lábszárának középső harmadát a fejsze tompa részével, majd legalább négyszer lesújtott J. Julianna mellkasára a fejsze él részével, illetve kis közepes erővel eltalálta J. Julianna felső végtagjait, aki igyekezett elhárítani a felső végtagjára mért ütéseket” – ismertette Riegel Zsolt, a Pest Megyei Főügyészség ügyésze.

A feltételezett elkövető beismerte tettét, amikor a nyomozók néhány nappal később őrizetbe vették. Azóta meggondolta magát, a tárgyalóteremben már tagadta bűnösségét.

„– Bűnösnek érzi-e magát ebben, amit az ügyész úr felolvasott?
– Nem!

A férfi azt vallotta: a rendőrök vették rá, hogy vállalja magára a kettős gyilkosságot, a nyomozók állítólag azzal érveltek, hogy több tíz milliós kártérítés ütheti a markát.

„Jött a következő válasz, hogy nem kell félnem semmitől, úgyis ültem már börtönben, másfél-két év előzetes lesz, és úgyis ejteni fogják ellenem a vádat, mivel megtalálják az elkövetőt, mert ők már annyira rutinosak ebben, már régóta csinálják eztet, és kártérítésben kaphatok 40-50 millió forintot” – mondta S. József vádlott.

A vádlott azt állította, hogy azért engedelmeskedett a rendőröknek, mert be volt kábítószerezve.

„Azzal, hogy azt tetszik mondani, hogy azt mondták magának a rendőrök, hogy vállalja magára, mert valamennyi idő után kijöhet, akkor a rendőröket bűncselekmény elkövetésével vádolja. Ezt tetszik tudni, ugye?
– Igen” – válaszolta a bírói kérdésre.

A tárgyalás orvosszakértők meghallgatásával folytatódik. Elsőfokú ítélet májusban várható.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »