A rendőrök elfogták a közel másfél millió forintos kifosztás elkövetőit

A rendőrök elfogták a közel másfél millió forintos kifosztás elkövetőit

A rendőrök elfogták a közel másfél millió forintos kifosztás elkövetőit

Kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy budapesti és egy tápióbicskei férfival szemben.

A gyanúsítottak 2020. augusztus 22-én, 15 óra után különféle termékeket kínáltak eladásra egy miskolci családi ház tulajdonosának. A házalók az idős ember figyelmetlenségét kihasználva ékszert, készpénzt, valamint egy pénztárcát tulajdonítottak el, közel másfél millió forint kárt okozva.

Hírdetés

A rendőrök a nyomozás eredményeként a férfiakat elfogták, gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vételükről is határoztak, majd előterjesztéssel éltek letartóztatásuk indítványozására.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a házaló árusokkal kapcsolatosan az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét:

·         Nem érdemes kockáztatni, válasszák inkább a megbízható, garanciával rendelkező termékeket, szolgáltatásokat!

·         Ne engedjenek be idegent a lakásba!

·         Ha valaki ennek ellenére mégis így szeretne vásárolni, először vegye át és ellenőrizze az árut, és csak utána fizessen, lehetőleg a bejárati ajtón kívül!

·         Ne mutassa meg, hol tárolja a pénzét, azt ne a házaló előtt vegye elő, és csak akkora összeget készítsen elő, ami a termék árát fedezi!


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »