A rendezvényszervezők működési engedélye bánja, ha megszegik a hatósági intézkedéseket

A rendezvényszervezők működési engedélye bánja, ha megszegik a hatósági intézkedéseket

Működési engedélyének felfüggesztését kockáztatja a vállalkozás, ha az általa szervezett eseményen, rendezvényen nem tartják be a hatóságok által a koronavírus terjedésének fékezése érdekében elrendelt óvintézkedéseket – többek között erről rendelkezik az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) hétfőn elfogadott határozata.
A dokumentum értelmében egyelőre változatlan marad azoknak az országoknak a jegyzéke, amelyekből hazatérve nem kell karanténba vagy lakhelyi elkülönítésbe vonulni. A határozatban szerepel továbbá, hogy az idősotthonok, elhelyező központok a megyei közegészségügyi igazgatóságok által jóváhagyott program szerint működhetnek. Az alsóbb ligákban szereplő, valamint az amatőr labdarúgócsapatok számára is engedélyezettek a közös edzések, legtöbb 10 fős csoportokban, az élvonalbeli csapatokra vonatkozó, az egészségügyi és a sportminiszter közös rendeletében megszabott intézkedések betartásával.

Hírdetés

Engedélyezik a hatóságok a felnőtteknek szánt workshopok, képzések (beleértve az uniós projektek gyakorlatba ültetésével kapcsolatos képzéseket is) szervezését legtöbb 20 személy részvételével és a fizikai távolságtartás szabályainak betartásával.

Engedélyezettek a védelmi és belügyi erők specifikus szabadtéri tevékenységei legtöbb 200 személy részvételével és járványtani szakember felügyelete alatt. Hasonlóképpen engedélyezett a szabadtéri diplomáciai tevékenységek szervezése a nagykövetségek székhelyén úgy, hogy egy résztvevőre jusson legalább 4 négyzetméternyi felület.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »