A Renault részvényesei a nap nyertesei

A Renault részvényesei a nap nyertesei

Mérsékelten pozitív kezdésből viszonylag lendületes erősödésbe fordultak csütörtökön a főbb európai tőzsdeindexek.

A páneurópai FTSE Eurofirst 300 index 0,8 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,2 százalék nyereséggel fejezte be a kereskedést.
Az európai kereskedési idő végén a nem hivatalos záróadatok szerint a londoni FTSE-100 index 0,27 százalék nyereséget mutatott, a frankfurti DAX index 1,31 százalékkal emelkedett, a párizsi CAC-40 index pedig 0,88 százalékkal erősödött. Milánóban 0,65 százalék lett a csütörtöki indexnyereség, Madridban pedig 0,67 százalék.

A nap egyik legjobban teljesítő papírja a Renault volt hét százalék erősödéssel, amit egy évtizedes csúcsra vitte fel a részvény érfolyamát. Zárásra a papír 6,4 százalék erősödést mutatott. A Renault részvényt a Nissan autógyárral tervezett teljes fúzióról szárnyra kapott értesülés vitte fel.

Hírdetés

A Swiss Re viszontbiztosító társaság részvénye két százalékkal erősödött arra a hírre, hogy a japán SoftBank 25 százalékos részesedést kíván vásárolni benne.

A nap folyamán kedvező makrogazdasági híreket dolgozhattak fel az értékpapírpiacok. A német munkanélküliségi ráta rekord alacsony 5,3 százalékra csökkent márciusban. A brit folyó fizetési mérleg deficitje pedig kisebb lett a tavalyi negyedik negyedévben az elemzői várakozásoknál.

Az olajár emelkedett, a Brent 0,35 százalékkal hordónként 69,00 dollárra, a WTI 0,50 százalékkal 64,70 dollárra. Az euró árfolyama 0,06 százalékkal 1,2301 dollárra csökkent, az arany ára pedig 0,05 százalékkal ment lejjebb 1323,60 dollárra unciánként.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »