A RegioJet mintegy 90 dolgozóját érintő elbocsátást tervez

A RegioJet mintegy 90 dolgozóját érintő elbocsátást tervez

A csallóközi járatokon szolgáló, közel kilencven munkavállalót bocsátanának el, akiket ideális esetben más, ezt a vonalat tovább működtető vállalat átvehetne. A közlekedésügyi tárca azonban a mai napig nem döntötte el, ki fogja működtetni a Pozsony és Komárom között ingázó járatokat.

A személyszállítással foglalkozó csehországi székhelyű RegioJet bejelentette, tömeges elbocsátásokat tervez a Pozsony–Komárom vonalon szolgálatot teljesítő munkatársai között.
Mint ismert,

A vállalat ezért a jelenleg működő vonal felszámolásába kezdett. „Ahhoz, hogy a törvényi kereteket, időpontokat betarthassuk, már készülnünk kell a járat megszüntetésével kapcsolatos teendők előkészületeivel, hiszen a szerződésünk 2020. december 12-én lejár. Ez elsősorban a tömeges elbocsátásokra való felkészülést jelenti” – fogalmazott Aleš Ondrůj, a RegioJet szóvivője. Az elbocsátás körülbelül kilencven embert érint, köztük mozdonyvezetőket, jegykezelőket.

Hírdetés

A hnonline.sk információi szerint a RegioJet több alkalommal is kérte a közlekedésügyi minisztériumot, hogy legkésőbb szeptember 15-ig hozza meg döntését. Ám ezt a mai napig nem tették meg, és egyelőre az sem világos, hogy a RegioJet-tel való szerződésbontás után ki fogja működtetni a csallóközi vasúti vonalat – derült ki.

– jegyezte meg a cég szóvivője.

Aleš Ondrůj hozzátette: jelenleg egy vállalatot sem bíztak meg a vonal további működtetésével. Hangot adott azon véleményének is, mely szerint a versenytárgyalást későn írták ki, és olyan követelményeket fogalmaztak meg benne, amelyeknek sem a RegioJet, sem más társaságok nem tudtak volna megfelelni. A cég szerint nem véletlen, hogy ilyen feltételek miatt más társaságok sem érdeklődtek.

A szóvivő kifejtette: vasúttársaságuk mindent megtesz az ügy gördülékeny lebonyolítása érdekében. „Készek vagyunk együttműködni a december 13-tól a szóban forgó vonalat működtető új társasággal, beleértve a munkavállalókat, a járműparkot is érintő kérdéseket” – írta a hnonline.sk.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »