A Reális Zöldek Klubja és szakmai szakértõi úgy ítélik meg, hogy a Paksi …


A Reális Zöldek Klubja és szakmai szakértői úgy ítélik meg, hogy a Paksi Atomerőműben a nukleáris biztonság iránti elkötelezettség romlik!

Hírdetés

A Reális Zöldek Klubja és szakmai szakértői úgy ítélik meg, hogy a Paksi Atomerőműben a nukleáris biztonság iránti elkötelezettség romlik!
Súlyos hibának ítéljük meg, hogy a rendszerváltás óta minden kormányváltás után szabályosan lekaszálták a vezetést, szakmailag teljesen felkészületlen vezetőket kinevezve. A negyedik Orbán kormány országlásának az idején a korábbi gyakorlat folytatódott, az energetikai állami cégek (MVM, Paks) vezetők kinevezése tárca nélküli miniszter kapott mandátumot, akinek a reális zöldek szerint a „villanyhoz” való értése annyi, hogy a villany forrása a konnektor.
Regionális műhelytalálkozó.
2010. május 10-14. között az OAH központjában regionális műszaki találkozót szerveztek a valószínűségi biztonsági és a determinisztikus elemzés kombinációja témakörében.
Paks-1 biztonsági ügyek kérdéskörében 2010 óta – a reális zöldek szerint a politika megrendelésére -, változásokra került sor.
Napjainkban 13 000 szabály előírás létezik az atomerőművekre nézve.
Az Európai Bizottság nukleáris hatósági csoportja (ENSREG) 2010-ben három munkacsoportot működtetett.
Hogy napjainkban mennyi azt a reális zöldek nem tudják, de azt igen, hogy Bécsben a NAÜ gépezetében a szakmai igazgatóságok száma szaporodott, látásmódja az igazgatóságoknak olyan, mint a versenylóé.
A NAÜ, a 54. Közgyűlését, 2010. szeptember 20-24 között Bécsben tartotta.
A Közgyűlés első napján jelen volt Kovács Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikáért felelős helyettes államtitkára, Az a Kovács Pál, aki napjainkban államtitkár és előtte az MVM munkatársa volt, az atomerőmű biztonsághoz való értése nem vitatható, az viszont tény, hogy az MVM állományából való távozást követően az MVM-ben a reaktor biztonsághoz való értés is megszűnt. A Paksi Atomerőmű megrendelésére a NUBIKI valószínűségi modell szerint az is kiderült, hogy a vízzel hűtött és vízzel moderált voronyezsi blokkok leállított állapotban nagyobb biztonsági kockázatot jelentenek, mint üzemi állapotban. Ha ez így volna, okos ember atomerőművet nem építene.


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »