A Reális Zöldek Klub közleménye – Budapest, 2019. január 21., hétfõ (OS)

Magyarország életébe térjen vissza szakértelem szerepe és tisztelete, valamint az objektív és civilizált közvélemény tájékoztatás, a jövő generációk jólétének és becsületének érdekében.

Négy miniszternek van joga az energiapolitika gombolyításához. Sok a miniszter, kevés az észbeliség.
Döntött a kormány az új Nemzeti Energiastratégia kidolgozásáról. Az MVM Csoportnak 2007. június 1-jétől fontos szerepe kellett volna, hogy legyen az állami felelősségvállalás érvényesítésében az energiapolitikai célkitűzések támogatása terén. 2007-ben az MVM berkeiben a nemzeti energiapolitika műveléshez való értés hiánycikk. 2010 után az MVM csoportban az energetikához, a reaktor elmélethez, a kommunikációhoz való értés, Kunhalmi Ágnes képviselő szavait kölcsön véve a béka feneke alá került.
Kormány határozat szerint az innovációért és technológiáért felelős miniszternek a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter bevonásával – az európai uniós kötelezettség alapján készülő Nemzeti Energia és Klíma Tervvel összhangban – szeptember elsejéig kell kidolgoznia az új Nemzeti Energiastratégiát.
A Nemzeti Energia és Klíma Tervet elkészítése az innovációért és technológiáért, valamint a földművelésügyi tárca feladata. Áder János államelnök urunk szerint: Napelem+ ATOM= 2030. 90%-ban széndioxidmentes villanytermelés.

Hírdetés

Juhos László, elnök

Kiadó: Reális Zöldek Klub


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »