A ravatalozó építésével kapcsolatban vizsgálódott a csíkmadarasi községházán a csíkszeredai ügyészség

Feljelentés következtében vizsgálódott a csíkszeredai ügyészség a Gos-Mad Kft. önkormányzati cégnél és a polgármesteri hivatalnál – közölte a polgármesteri hivatal. A gazdasági rendőrség és a csíkszeredai ügyészség a készenléti rendőrség kíséretében házkutatást tartott a községházán. Ez idő alatt az alkalmazottakon kívül senkit nem engedtek be a polgármesteri hivatal épületébe.

A vizsgálat tárgya a csíkmadarasi ravatalozó 2009-ben lezajlott építése, ugyanakkor a Gos-Mad Kft., illetve a községháza üzleti kapcsolata három helyi vállalkozással.

A ravatalozó építése egyébként még 2009-ben pénzügyi vizsgálat tárgya volt, a hatóságok akkor mindent rendben találtak, írja a közlemény. Ezúttal feljelentés következtében indult ügyészségi vizsgálat a jelzett témákban. Az eljáró hatóság néhány napja egy sor iratot igényelt a Gos-Mad Kft.-től, ezek nagy részét a cég vezetősége be is szolgáltatta a nyomozó hatóságnak. Az említett, 2009-es pénzügyi vizsgálat során azonban az archívumban összekeveredtek az akták, így a jelenlegi vezetőségnek nehézségei támadtak a kért dokumentumok egy részének a beazonosításában.

A mai házkutatás tárgya ezen iratok felkutatása volt, illetve a három helyi vállalkozással kötött szerződéseket és kifizetéseket igazoló dokumentumok begyűjtése.

„2008-tól kezdődően nem volt olyan év, hogy átfogóbb pénzügyi ellenőrzés ne lett volna a községházán, illetve, hogy különböző feljelentések nyomán ne vizsgálódott volna az ügyészség. Vitális problémáink nem lehetnek, hiszen mindig odafigyeltünk, hogy törvényeket betartva végezzük a munkákat. Ezzel együtt kisebb formai hibák természetesen előfordulhatnak. Így dolgozunk manapság, az állandó feljelentések pedig nem a Kárpátokon túlról, hanem közvetlen környezetünkből származnak” – fogalmazott a házkutatással kapcsolatban Bíró László polgármester. A községvezető hozzátette, az önkormányzati cég jelenlegi vezetősége nem érintett az ügyben. (közlemény)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »