A Rakovský-gyilkosság gyanúsítottja őrizetben marad

A Marek Rakovský ügyvéd és képviselő meggyilkolásával vádolt Peter P. továbbra is letartóztatásban marad. A döntést a Legfelsőbb Bíróság szenátusa hozta meg keddi ülésén.

A bíróság elutasította a vádlott panaszát, amelyet a Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) döntése ellen tett, amely a hónap végén helyezte őrizetbe Peter P.-t. „A Legfelsőbb Bíróság a mai ülésén elutasította az ítélet megtámadását, és a Büntető Törvénykönyv 71. paragrafusa első bekezdésének a és c pontja értelmében őrizetbe helyezte a gyanúsítottat. A Legfelsőbb Bíróság szenátusa egyetért a Speciális Büntetőbíróság ítéletével, kivéve a Büntető Törvénykönyv 71. paragrafusa első bekezdésének b pontját (a tanúk befolyásolása – a TASR megjegyzése), mivel az adott vádpont nem került bizonyításra” – nyilatkozta a TASR-nek kedden Alexandra Važanová, a Legfelsőbb Bíróság szóvivője.

Ez azt jelenti, hogy Peter P. a szökés és a nem törvényes tevékenység folytatásának lehetősége miatt őrizetben marad. A gyilkosság öt évvel ezelőtt történt Garamszentkereszten. A Speciális Bíróság besztercebányai kirendeltségének előkészítő eljárásért felelős bírója pénteken vette őrizetbe Peter P.-t.

Hírdetés

A letartóztatás célja az volt, hogy megakadályozzák a vádlott lehetséges szökését, a szemtanúk befolyásolását, illetve a nem törvényes tevékenység folytatását. A vádlott panaszt nyújtott be a Speciális Büntetőbíróság döntése ellen, amelyet a Legfelsőbb Bíróság elbírált. Peter P. a bíróság előtt tagadta a bűnösségét.

A NAKA bűnüldöző egységének rendőrei két személyt vettek őrizetbe szerdán (10. 3.), a kora reggeli órákban, a Tornádó nevű akció keretén belül Nagykürtösön. Az őrizetbe vétel után két házkutatásra, illetve két más jellegű ingatlan átkutatására is sor került.

Marek Rakovský garamszentkereszti városi képviselőt egy az autója aljára erősített, rögtönzött robbanószerkezettel gyilkolták meg 2013-ban. A bomba vezetés közben robbant fel, melynek következtében Rakovský a helyszínen életét vesztette.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »