A rabszolgatörvény visszavonását követeli a Jobbik

A rabszolgatörvény  visszavonását követeli a Jobbik

A rabszolgatörvényről kérdezte Nunkovics Tibor az azonnali kérdések és válaszok órájában Schanda Tamás államtitkárt. A jobbikos képviselő felidézte, hogy több olyan cég van az országban, amely a járványra hivatkozva a dolgozókkal fizetteti ki a leállást.

A törvény lehetőséget ad arra, hogy ezeket e leállásokat levonják a fizetésekből, meg is történt, de a nagy felháborodásnak köszönhetően végül visszautálják ezek a cégek. Mindez nem következhetett volna be, ha önök 2018-ban nem fogadják el ezt a szégyenteljes rabszolgatörvényt, de akkor sem történt volna meg, ha megfogadják a Jobbik 2020-as javaslatát, amely 80 százalékos bértámogatást nyújtott volna a cégeknek és azoknak a munkavállalóknak, ahol kiesés volt

– mondta Nunkovics Tibor, aki szerint nincs Európában ilyen törvény, amely ilyen szinten hagyja kiszipolyozni a magyar munkaerőt és még egy ilyen kormányfő sem, aki áruba bocsájtotta a dolgozóit, mondván kellően rugalmas a jogszabály és megfelelően alacsony a magyar bér.

Ezek alapján kérdezem miniszter-helyettes urat, hogy visszavonják-e a rabszolgatörvényt, vagy új alapokra helyezik a Munka törvénykönyvét

– zárta kérdését Nunkovics Tibor.

Schanda Tamás válaszában azt mondta, azok a jogértelmezések amire az említett cégek hivatkoznak hibás, ezt világossá tették, mindenki számára.

Hírdetés

A magyar kormány célzott hatósági vizsgálatot indít azoknál a cégeknél, ahol ilyen visszaélések történtek

– közölte Schanda Tamás.

Nunkovics Tibor azonban úgy vélte, ha nem hagytak volna a rabszolgatörvényben nyitott kapukat, akkor az érintett cégek nem értelmezték volna félre.

De semmi gond! Majd 2022-ben ezt is helyre hozzuk

– mondta reagálásában a Jobbik képviselője.

Schanda Tamás szerint a szakszervezetek is téves jogértelmezést említettek.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »