A rabok fotózták, hogy milyen az élet a szabadulás után

A rabok fotózták, hogy milyen az élet a szabadulás után

Frissen szabadult elítéltek hétköznapjairól mutatott be fotósorozatot egy civil szervezet Pécsett, a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A programot a Norvég Alap hárommillió forinttal támogatta.

„Embere válogatja, hogy ki milyen választ ad arra a kérdésre, hogy: ez már a szabadság? De sok közös pont van, például a munkakereséssel sokan küzdenek, erkölcsi bizonyítvány hiányában kifejezetten nehéz. A magány vagy a család elvesztése, a kapcsolatok elhalása, illetve a párkapcsolat hiánya, vágyódás egy társra, ami mindenkinél markánsan megjelenik” – mutatott rá az „Ez már a szabadság?” projekt vezetője, Dubina Kamilla.

Az elkészült 200 fotót az egri, a kaposvári, a pécsi és a szegedi börtönben mutatják be a fogvatartottaknak, majd a városok kiállítótermeiben az érdeklődőknek.

„A program sajátossága, hogy a szabadulást követő időszakra koncentrál, és már szabadult fogvatartottakkal foglalkozik. Mindenképpen hasznos, hiszen megteremtette a fotózás alapjainak az elsajátítását. Képeken mutathatják be, melyek voltak a szabadulás örömei, esetleg buktatói” – mondta a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka, Dékány Zsolt.

A programot a Norvég Alap hárommillió forinttal támogatta. A szabadult elítéltek önként vállalták a közreműködést, jutalmul megtarthatták a fényképezőgépet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »