A püspökök szerint rendben volt Róbert Bezák jelenléte a sasvári szentmisén

A püspökök szerint rendben volt Róbert Bezák jelenléte a sasvári szentmisén

Bezák Róbert emeritus püspök is koncelebrált a sasvári szentmisén, akit még 2012 -ben távolítottak el a nagyszombati érsek tisztségéből. A szlovák püspökök szerint a jelenléte rendben volt, emlékeztettek arra, hogy továbbra is a püspökök egyike. Bernard Bober kassai érsek azt mondta, hogy ha a Szentatya rehabilitálná, akkor azt tiszteletben fogja tartani.

Már korábban tudtuk, hogy jön, így nem lepődtünk meg

– mondta újságíróknak Ján Babjak eperjesi érsek.

Bober emlékeztetett arra, hogy

Bezák az egyike a püspököknek, mint emeritus püspök, akárcsak több más szlovák püspök.

Hírdetés

Tiszteletben tartottuk Róma döntése tükrében a történteket. Nem mondhatok mást, mert ezek a dolgok a Szentatya döntésével függenek össze, legyen akár az előző vagy ez – mondta Bezák fellebbezéséről.

Az újságírók azt is megkérdezték a püspököktől, hogy meg tudják-e találni Bezák számára a helyet az egyházban.

Azt hiszem, már kapott is ajánlatokat, a kérdés az, hogy elfogadja -e őket. És hogy amit most ajánlanának neki, elfogadja -e, az egy második dolog, ahogy az is, hogy a pápa végez-e valamiféle rehabilitációt. Nem csak ma találkozott vele, tegnapelőtt is. Azt hiszem, zajlott egy kis beszélgetés. Amennyiben megtörténik, elfogadom, ahogy korábban is elfogadtam 

– mondta Bober Bezák lehetséges rehabilitációjáról.

Haľko József, pozsonyi segédpüspök

nagyon erős gesztusnak tartja, hogy a püspökök Bezákkal együtt imádkozhattak sasvári Szűz Mária szobra előtt, majd közösen koncelebrálták a misét.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »