A puccs miatt hagyja ott a Besiktast a németek sztárja

A puccs miatt hagyja ott a Besiktast a németek sztárja

Mario Gomez Facebookon jelentette be, otthagyja isztambuli csapatát.

„Nagyon nehéz döntés volt, sokat gondolkodtam rajta. Nagyon nehéz számomra elmondani nektek, kedves Besiktas-szurkolók, de nem játszom többé előttetek ebben a remek stadionban. Ennek oka pedig a politikai helyzet!”

– kezdte Facebook-posztját a világbajnok német focista, aki borzasztó eseményeknek nevezte azokat, amik a puccskísérlet során és azt követően zajlottak Isztambulban. Megköszönte a drukkereknek a támogatást és kifejezte örömét, hogy bajnok tudott lenni a Besiktassal.

„Remélem, hogy ezeket a politikai problémákat békés úton lehet kezelni a közeljövőben. Ha így lesz, örömmel játszanék ismét a Besiktasban! Szívemhez nőtt a klub és az ország ezalatt az egy év alatt. Remélem, viszont látlak benneteket” – zárta szavait.

Érdekesség, hogy a török liga két magyarja némileg másként áll a puccskísérleten átesett Törökországhoz. Dzsudzsák Balázs még július elején, egy Atatürk reptéren elkövetett robbantást követően jelentette ki a Class FM-en július elején: „A Bursasportól szeretnék távozni, aggaszt az is, hogy megint robbantások voltak”. A Törökországba szerződött Koman Vladimir ugyanakkor ezt mondta a Magyar Nemzetnek viszonylag nyugodtan: „A puccs előtt két órával érkeztem, hatalmas szerencsém volt, hogy nem keveredtem bele semmilyen kellemetlenségbe”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »