A PSD egyszerû indítványt nyújtott be az igazságügyi miniszter ellen

Egyszerű indítványt nyújt be hétfőn a PSD a képviselőházhoz Raluca Prună igazságügyi miniszter ellen – jelentette be Liviu Dragnea pártelnök.

Dragnea elmondta, A hazugság is ölhet című indítványról várhatóan kedden tárgyal és szavaz az alsóház.

“Nagyon súlyos az, amit a miniszter nyilatkozott, ezért döntöttünk az egyszerű indítvány benyújtása mellett, amelyet azonban valószínűleg nem is fog számba venni az érintett. Ha mégis úgy dönt, hogy részt vesz az indítvány parlamenti vitáján, meglesz a lehetősége arra, hogy elmagyarázza, mit akart mondani” – fogalmazott Liviu Dragnea.

A pártelnök egy vasárnap esti televíziós interjúban beszélt először arról, hogy egyszerű indítványt terveznek benyújtani Raluca Prună ellen, mivel elfogadhatatlannak tartják, hogy “egy miniszter nyilvánosan bejelentse: hazudott a CEDO bíráinak”.

Liviu Dragnea a tárcavezetőnek a Legfelső Bírói Tanács ülésén tett csütörtöki nyilatkozatára utal, amelyben Raluca Prună azt mondta: hazudott az Európai Emberjogi Bíróságnak (CEDO), amikor azt állította, hogy hét romániai fogvatartási intézet számára egyenként 150 millió lejt különítettek el, mert ez valójában csak papíron valósult meg, a költségvetésben nem szerepelnek ezek az összegek “Hazudtam a CEDO-nak. Igen, úgy van, ahogy mondom, hazudtam a CEDO-nak, mert azt hittem, hogy bízhatok egy olyan dokumentumban, amelyet a román állam egy képviselője írt alá” – fogalmazott a miniszter. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »