A PRO TV közvetítené az Eurovíziót

A PRO TV közvetítené az Eurovíziót

A román közszolgálati televízió, a TVR helyett a PRO TV közvetítené az Eurovíziós Dalfesztivált, és azt szeretné, hogy a Romániát képviselő Ovidiu Anton részt vegyen a versenyen – jelentette be a kereskedelmi adó menedzsere, Aleksandras Cesnavicius.

proanton_b

Mint mondta, már kérték ezt nyílt levélben az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségétől (EBU), de nemleges választ kaptak, mivel a kereskedelmi adók, így a PRO TV sem tagja az EBU-nak, amely nem tesz kivételt ez alkalommal. Mint ismeretes, Románia nem vehet részt a 61. Eurovíziós Dalfesztiválon, és az olimpiát sem közvetítheti, miután egy adósság miatt az EBU megvonta a TVR hozzáférését az európai médiaszervezet által biztosított valamennyi szolgáltatáshoz.

Az Eurovíziós Dalfesztivál május 10. és 14. között zajlik Svédországban, ahol Ovidiu Antonnak kellett volna fellépnie, korábban ugyanis őt választották ki, hogy képviselje az országot a dalfesztiválon. Az eredeti tervek szerint neki a május 12-i második elődöntőben kellett volna fellépnie. Jon Ola Sand, az Eurovíziós Dalfesztivál igazgatója közölte, hogy a svéd köztelevízió a román fellépő produkciójával együtt próbált az elmúlt hetekben. A programváltozás kapcsán kijelentette, hogy egy ilyen késői változás „kissé bomlasztóan hat”, de arról biztosította a közvéleményt, hogy nem fog kedvezőtlenül kihatni a dalfesztiválra.

Az EBU-nak az MTI által idézett közleménye szerint a román közszolgálati televíziónak 16 millió svájci frank adósságot kellett volna kifizetnie az április 20-i határidőig, amit nem tett meg. Dan Suciu, a Dacian Cioloș vezette kormány szóvivője elmondta, hogy a kabinet nem találta meg a törvényes módját a pénz átutalásának, ugyanis ha a kormány kifizette volna az adósságot, megsértette volna a versenyszabályokat, és más televíziók emiatt feljelentik.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »