A pozsonyi repülőtér visszaélt helyzetével, így 127 ezer eurós büntetést kapott

A pozsonyi repülőtér visszaélt helyzetével, így 127 ezer eurós büntetést kapott

A M. R. Štefánik repülőtér – Airport Bratislava (BTS) vállalat vezetősége tudomásul vette a Monopóliuemellenes Hivatal (PMÚ) döntését és a kiszabott határidőig befizeti a 127 ezer eurós pénzbüntetését – informálta a TASR hírügynökséget Veronika Ševčíková, a pozsonyi repülőtér szóvivője.

A PMÚ egy közigazgatási eljárás során döntött arról, hogy a vállalat a “full VIP Service” nevű pótdíj bevezetésével és alkalmazásával 2016. július 1-je és 2017. augusztus 31-e között visszaélt helyzetével, ezért pénzbírsággal sújtották a repülőteret. A pótdíjat minden olyan utasnak be kellett fizetnie, aki használatba vette a közforgalmú légiközlekedési terminált.

Ševčíková felhívta a figyelmet arra, hogy a VIP terminált Szlovákia soros EU-elnökségének kezdetén nyitották meg. A pótdíj magába foglalta a terminál korlátlan használatát, az intézkedési eljárás során nyújtott segítséget, az üdítőt, a csomagok szállítását, a terminál előtti ingyenes parkolást, valamint a WIFI használatát.

A pozsonyi repülőtér még 2016 júliusában vezette be a VIP-szolgáltatásokért fizetendő pótdíjat a közforgalmú légiközlekedési terminálon. A pótdíjat minden olyan utasnak ki kellett fizetnie, aki ezen a terminálon áthaladt. Mindez azt jelenti, hogy a VIP-szolgáltatásért fizetett pótdíjat azokkal az utasoknak is kifizettették, akik nem tartottak igényt ilyen szolgáltatásra – magyarázta Adriana Oľšavská, a PMÚ szóvivője.

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: SME/Jozef Jakubčo


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »