A pozsonyi körgyűrű kivitelezője időt kap, hogy bizonyítsa, nincs semmi gond az autópálya alá temetett illegális hulladékkal

A pozsonyi körgyűrű kivitelezője időt kap, hogy bizonyítsa, nincs semmi gond az autópálya alá temetett illegális hulladékkal

A pozsonyi elkerülő kivitelezője, a spanyol-osztrák D4R7 konszern újabb kilencven napot kap az államtól arra, hogy dokumentumokkal támassza alá, építésügyi és környezeti szempontból miért nem kellene eltávolítani a vitatott szakasz alá eltemetett, nyomokban azbesztet is tartalmazó hulladékot.

A határidő újbóli meghosszabbításáról a Speciális Építésügyi Hivatal döntött – jelentette be Andrej Doležal (Sme rodina) közlekedési miniszter mai sajtótájékoztatóján.

„Január 9-étől folyik az eljárás az utólagos építési engedélyről, ami az alapján zajlik, hogy de facto egy illegális hulladéklerakóról van szó. Ebben a formában a szakasz nem felel meg az építésügyi előírásoknak”

mondta Doležal. Hozzátette:

a vizsgálat két féle képpen végződhet: vagy megállapítják, hogy az eltemetett hulladék ellenére a projekt rendben van, vagy a kivitelezőt a hulladék eltávolítására kötelezik. Doležal szerint az első esetre csak akkor kerülhet sor, ha az út statikailag rendben lesz és ha nem gyakorol negatív hatást a lakosság egészségére.

Hírdetés

Viszont ha a hulladék eltávolítása mellett határoznak, az precedensértékű döntés lesz.

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy az R7-es első, Egyházgelle-Ketelec közti szakaszát már június végén használatba vehetik az autósok.

A rendőrség vád alá helyzete a D4R7 két vezetőjét. A Csallóköz védett területein szennyezték a környezetet

Doležal szerint jóval több veszélyes hulladékot temettek az pozsonyi elkerülő alá, mint gondolták

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »