A pozsonyi amerikai nagykövettel tárgyalt a szlovák kormányfő

A pozsonyi amerikai nagykövettel tárgyalt a szlovák kormányfő

Kedden Eduard Heger (OĽANO) kormányfő a Kormányhivatal épületében találkozott az Egyesült Államok új szlovákiai nagykövetével, Guatam Ranával – közölte a kormányhivatal.

A kormányfő és az amerikai nagykövet az energiaválságról, Szlováki aktuális helyzetéről egyeztetett egymással.

“Szlovákia felelősségteljes szövetséges és partner a NATO-n és az EU-n belül, de az energiaválság megoldásához nem csak Brüsszel, hanem Washington segítségére is szükségünk van.”

közölte Heger.

Hírdetés

Ukrajna kapcsán a szlovák kormányfő megjegyezte, hogy “Szlovákia aktív szerepet vállalt Ukrajna uniós tagfelvételének támogatásában”.

“Keleti szomszédunknak az agresszió vége után fejlődnie kell, és csak az EU-hoz való közeledés biztosíthat számára tartós és demokratikus országfejlődést”

fogalmazott a szlovák kormányfő, hozzátéve, hogy az Ukrajna elleni agresszió tette intenzívebbé a szlovák-amerikai együttműködést is. Heger méltatta az USA-tól kapott több mint 200 millió eurót, amit haderőfejlesztésre költhet el a kormány.

Szóba került a szlovák-amerikai kétoldalú kereskedelmi és beruházási kapcsolatok elmélyítése is. A nyilatkozat szerint Heger “tájékoztatta az amerikai nagykövetetet a szlovákiai korrupció elleni harc sikereiről”.

Körkép.sk/Sajtóhír


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »