A portugálok új csillagának volt már magyar klubtársa is

A portugálok új csillagának volt már magyar klubtársa is

A statisztika néha szívtelen és száraz. Miután Gonçalo Ramos mesterhármast szerzett a svájciak elleni labdarúgó-világbajnoki nyolcaddöntőben, nyomban világsztár lett. Remeklésének Cristiano Ronaldo itta meg a levét – például akkor, amikor a számok nagy barátai azt emlegették, hogy a mindössze 21 éves csatár 17 perc alatt több gólt szerzett a vb-k egyenes kieséses szakaszában, mint a csapatkapitány 514 perc alatt.

De nem ez volt az egyetlen számadat, amelyet emlegettek Gonçalo mesterhármasa után. Előkerült, hogy a vb-k egyenes kieséses szakaszában ő lőtte az első mesterhármast a cseh Tomás Skuhravy triplája óta. S hogy Miroslav Klose 2002-es remeklése óta ő az első, aki mesterhármast szerzett az első olyan vb-mérkőzésen, amelyen a kezdő csapatban szerepelt.

Azt pedig aligha kell hangsúlyozni, hogy ő az első a XXI. században született futballista, aki mesterhármasig jutott világbajnokságon.

Hírdetés

Gonçalo Matias Ramos 2001. június 20-án született, Olhãóban. Nyolcéves korától négy éven át játszott az Olhanensében, de tulajdonképpen a Benfica saját nevelésű játékosa, tizenkét éves kora óta viseli a lisszaboni Sasok mezét. Az U19-es korosztályban magyar csapattársa is volt, Csoboth Kevin személyében. 2020-ban debütált az első csapatban.

A 2019–2020-as idényben ő volt az UEFA Ifjúsági Ligájának gólkirálya. Az első csapatban profitált abból, hogy az uruguayi Darwin Núñez a Liverpoolhoz igazolt. A 2022–2023-as idényben a portugál ligában is nagyszerű formában futballozott, 11 bajnokin kilenc gólt szerzett.

2026-ig köti szerződés a Benficához, de aligha fogja kitölteni.

Nyitókép: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »