A Porsche nyert a legendás versenyen

A Porsche nyert a legendás versenyen

Akárcsak tavaly, idén is a Porsche csapata nyerte meg a Le Mans-i 24 órás autóversenyt, amelyet a hétvégén 84. alkalommal rendeztek meg több mint 263 ezer néző előtt. A győztes trió 383 kört teljesített a 13,629 kilométeres versenypályán.

A világ egyik legrégebbi autóversenyét 84. alkalommal rendezték meg a hétvégén. Idén, akárcsak tavaly, a Porsche nyerte meg a Le Mans-i 24 órást. A nyertes gárdát a svájci Neel Jani, a német Marc Lieb és a francia Romain Dumas alkotta, és a trió 383 kört teljesített a 13,629 kilométeres versenypályán. A Porsche 18. alkalommal diadalmaskodott Le Mans-ban, ez rekordnak számít.

A második helyet a sokáig vezető, de három perccel a vége előtt technikai problémák miatt visszaesett Toyota csapata szerezte meg, amelyben a három korábbi Forma-1-es pilóta, Kazuki Nakajima, Anthony Davidson és Sebastien Buemi is helyet kapott. Vélhetően ők a világ legpechesebb versenyzői, ugyanis az autójuk az utolsó körig teljesen hibátlanul működött, kiállásaikat tökéletesen időzítették és stabil tempót autóztak. Aztán az utolsó körben hirtelen elkezdtek lelassulni, majd megálltak a célegyenesben.

Így elveszíteni egy igazi klasszikust…

A harmadik nagy, az Audi sem szerepelt fényesen, a két autójának esélye sem volt beleszólni az első helyért vívott csatába. Előbb turbót, majd féket kellett cserélniük, igaz, a végén a Lotterer, Treluyer, Fässler trió azért odaért a dobogó alsó fokára.

A versenyt végül új rekordként 44 autó fejezte be, az eddigi csúcsot 42 leintett autó jelentette a legendás 24 órás történetében.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »