A politikusok is elítélik a pozsonyi templomok elleni graffiti vandáltámadásokat

A politikusok is elítélik a pozsonyi templomok elleni graffiti vandáltámadásokat

Nem maradt visszhang nélkül a kedd esti vandéltámadás, amely során ismeretlen elkövetők grafitti feliratokat írtak fel a templom épületekre a pozsonyi belvárosban.

Több politikus is kifejezte nemtetszését a közösségi oldalán.

A liberális párt is kifejezte nemtetszését a történések kapcsán. A közösségi oldalukon elmondják,

elítélnek mindenféle olyan vandalizmust, amely a kulturális épületek megrongálása ellen irányul.

A párt állásfoglalása szerint mindegy, hogy milyen üzenettel vagy céllal próbálják felhívni a figyelmet az egyes csoportok, a kultúrális és történelmi épületeket nem szabad megrongálni.

Az SaS azt szeretné, ha az ügyet a rendőrség alaposan kivizsgálná. A párt egyik fiatal parlamenti képviselője,

Miroslava Žiak szerint a vandáloknak az volt a céljuk, hogy az LMBTI közösséget rossz fényben tüntessék fel.

Hírdetés

Žiak nem hiszi, hogy a rongálóknak bármiféle köze lenne a másság elfogadásához. A cselekedetet szégyenteljesnek minősíti, örül annak, hogy a Szivárványos Pozsony (Dúhový PRIDE Bratislava) mozgalom is elhatárolódik az ilyenfajta cselekedetektől.

A templomokon lévő graffiti feliratokat a volt belügyminiszter, Denisa Saková is elítéli. A Hlas-SD politikusa a közösségi oldalán fejtette ki nemtetszését az üggyel kapcsolatosan.

Saková szerint a történelmi és egyházi épületek nemcsak arra szolgálnak, hogy az ember megtalálja a lelki békéjét, de kulturális örökségek, amelyeket a következő generáció számára meg kell őrizni.

Saková kifejti, mindenkinek lehet más véleménye, amelyet természetesen el kell fogadni, de a vulgarizmus már nem fér bele a saját kultúránkba.

 

A Za ľudí elnökét, Veronika Remišovát is meglepte a kedd esti vandáltámadás. A politikusnő felháborítónak tartja, hogy

egy demokratikus társadalom toleráljon egy ilyenfajta támadás, ahol a kulturális és történelmi épületeket meg lehet rongálni.

Veronika Remišová szerint egy demokratikus társadalom a vallásszabadságot és a plurlaizmust tartja fontosnak, ezt pedig meg kell védeni.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »