A PNL egyszínû kormányt szeretne, de a többi párt sem nagyon gyúródik

A PNL egyszínû kormányt szeretne, de a többi párt sem nagyon gyúródik

EgyszĂ­nĹą kormĂĄnyt akarunk, egyelőre egyetlen pĂĄrt sem jelezte, hogy miniszteri tisztsĂŠgeket akar – jelentette ki csĂźtĂśrtĂśk este Ludovic Orban kijelĂślt miniszterelnĂśk azt kĂśvetően, hogy megbeszĂŠlĂŠseket folytatott az Ăşj kormĂĄny megalakĂ­tĂĄsĂĄrĂłl Călin Popescu-Tăriceanuval, a LiberĂĄlisok ĂŠs DemokratĂĄk SzĂśvetsĂŠgĂŠnek (ALDE) elnĂśkĂŠvel.

Orban azt mondta: ‘nagyrĂŠszt megoldottaknak tekinthetők’ azok a feltĂŠtelek, amelyeket az ALDE elnĂśke tĂĄmasztott.

Hírdetés

HangsĂşlyozta: a Nemzeti LiberĂĄlis PĂĄrt (PNL) is egy egyszĂ­nĹą kormĂĄnyt szeretne, ĂŠs ezzel egyetĂŠrtenek a tĂśbbi ellenzĂŠki pĂĄrtok is.

‘Egyelőre nem voltak arra vonatkozĂł kĂŠrelmek, hogy valamelyik pĂĄrt miniszterekkel vegyen rĂŠszt a kormĂĄnyban. TermĂŠszetesen mĂĄs szinteken nyitottak vagyunk, szakĂŠrtőket, hozzĂĄĂŠrtő embereket mĂĄs pĂĄrtok is javasolhatnak”- mondta Orban.

A miniszterelnĂśk-jelĂślt a Pro RomĂĄniĂĄval, az RMDSZ-szel ĂŠs az ALDE-vel folytatott csĂźtĂśrtĂśki tĂĄrgyalĂĄsok utĂĄn kijelentette, hogy biztos abban, hogy a bizalmatlansĂĄgi indĂ­tvĂĄnyt megszavazĂł pĂĄrtok segĂ­tsĂŠgĂŠvel megalakĂ­thatĂł az Ăşj kormĂĄny. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »