A PMP elnöke kétfordulós polgármester-választást szeretne, és azt mondja, az ellenzékben még sokan mások is

A PMP elnöke kétfordulós polgármester-választást szeretne, és azt mondja, az ellenzékben még sokan mások is

A Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke szerint a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) is megszavazza a parlamentben a kétfordulós polgármester-választásra való visszatérést szorgalmazó tervezetet.

Eugen Tomac pénteken azt mondta, egyeztetett a héten a témáról Ludovic Orban PNL-elnökkel, aki a kétfordulós polgármester-választás újbóli bevezetését előíró tervezetük támogatásáról biztosította őt, mint ahogyan az USR és az ALDE is a kezdeményezés mellett áll.

Hírdetés

“Mi összegyűjtöttünk egymillió aláírást a cél érdekében. Négy éve harcolunk ezért, úgy véljük, politikai tévedés volt az egyfordulós polgármester-választás bevezetése, ezért nem szeretnénk elszalasztani ezt az óriási lehetőséget, hogy kiszorítsuk a Szociáldemokrata Pártot a helyi közigazgatásból. Elvégre mindenütt az országban jót tesz, ha az állampolgárok a legjobb jelöltek közül választhatnak a második fordulóban, ahogyan az az államfőválasztáson is történik” – nyomatékosította Tomac. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »