A PM már tárgyalna az előválasztásról

A Párbeszéd Magyarországért (PM) október 24-én megkezdené a tárgyalásokat ellenzéki pártokkal az előválasztásról – közölte Szabó Tímea társelnök hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus azt mondta: az érvénytelen népszavazás után tovább kell lépni és a következő hónapokra koncentrálni, ezért még hétfőn hivatalosan megkeresi a „demokratikus ellenzéki pártok vezetőit” a tárgyalásokkal kapcsolatban.

Értékelése szerint a kormányt – egy előválasztást követően – 2018-ben meg lehet buktatni, de a választásokat ki kell nyitni az emberek, a civilek felé.

Nemet mondunk a 2014-es összefogásra, nemet mondunk a színfalak mögötti mutyira, nemet mondunk arra, hogy néhány pártvezér döntse el azt, hogy a saját túlélése érdekében kit hol kíván indítani

– fogalmazott, hozzátéve: ez a biztos bukáshoz vezet.

Szabó Tímea közölte: elvárják, hogy az október 24-i egyeztetésre konkrét tervekkel, javaslatokkal érkezzenek a résztvevők, hogy a lebonyolítás részleteiben meg tudjanak állapodni. Hozzátette: ez nem a pártokról szól, hanem arról, hogy az emberek kezébe adják a döntést arról, ki az az egy jelölt, akit el akarnak indítani a kormánypártival szemben.

Arra a kérdésre, hogy kit hívnak az egyeztetésre, azt felelte: a Liberálisok döntsék el, hogy asszisztálni szeretnének-e egy illegitim rendszerhez, a Jobbik pedig szerinte jelen formájában nem tartozik a demokratikus ellenzékhez, így őket nem várják.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »