A Pilvax egykori menüje is elkészült a Most vagy soha! forgatásán

A Pilvax egykori menüje is elkészült a Most vagy soha! forgatásán

A Petőfi 200 emlékévre készülő kalandfilm készítői a legapróbb részletekre is odafigyeltek, hogy ne csak a díszletek és a jelmezek, hanem a film valamennyi eleme tökéletesen korhű legyen – osztotta meg a film kulisszatitkait az M5 csatorna vendégeként Rákay Philip kreatív producer.

Befejezték a Most vagy soha! című történelmi kalandfilm forgatását, amelynek középpontjában Petőfi Sándor alakja és a márciusi ifjak állnak. A film mindössze egyetlen napot sűrít eseménysorba: a forradalom hajnalára, 1848. március 15-ére repíti vissza a nézőket, miközben fikciós és történelmileg hiteles elemeket egyaránt bemutat. Rákay Philip kreatív producer az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorának vendégeként mesélt ennek részleteiről.

„A szőrszálhasogatásig törekedtünk a hitelességre. A filmbéli Pilvaxban minden megegyezett az eredetivel: a tapéta, a falikarok és a csillárok az eredetivel azonos méretarányban és részletességgel készültek el.

Ennyire valósághű közegben dolgozni egy kosztümös filmben, valami egészen elképesztő” – mesélt a kulisszatitkokról a kommunikációs- és médiaszakember.

Hírdetés

Rákay Philip hozzátette, hogy a filmben csak abban az esetben tértek el a valóságtól, ha azt valamilyen kreatív, filmes szempont különösen indokolta, mert nem volt céljuk, hogy a történelmet kisiklassák a menetéből.

Így jött létre – történészekkel egyeztetve – a film antagonistájának karaktere, egy osztrák titkosrendőr, akinek az volt a feladata, hogy megállítsa Petőfit és társait.

A készülő film további részleteiről többet is meg lehet tudni a Librettó adásából, amely már elérhető az M5 kulturális csatorna Médiaklikk-oldalán. Librettó – minden hétköznap 18 órától az M5-ön.

(MTVA/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »